Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Bohemia - tým Škoda Auto i Munari

Už v pátek 11. července startuje v Mladé Boleslavi automobilová Rally Bohemia, zařazená do Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v rally, Mistrovství ČR v rally historických automobilů a v neposlední řadě Rally Bohemia Legend.

V seznamu posádek je se startovním číslem 1 zapsána posádka továrního týmu Jan Kopecký – Pavel Dresler s vozem ŠKODA Fabia Super 2000. Společně s nimi se představí týmoví kolegové Sepp Wiegand a Frank Christian z Německa a se třetí Škodou Fabia Super 2000 odstartuje italská mistrovská posádka Umberto Scandola - Guido D’Amore.

Cestu k úspěchu se budou chtít znepříjemnit Václav Pech jun. – Petr Uhel s Mini John Cooper Works S2000 do bojů o umístění na stupních vítězů by mohla promluvit i posádka Miroslav Jakeš – Jaroslav Novák s vozem Citroën DS3 R5. Zapomenout nesmíme ani na Romana Odložilíka nebo Jana Sýkoru s Fordy Fiesta R5.

Rally Bohemia v tomto roce ale premiérově hostí i Mistrovství České republiky v rally historických automobilů, kde i letos zcela dominuje posádka Jiří Kalista – Michal Šofr s vozem Subaru Legacy RS. Ti dokáží na rychlostních zkouškách zajíždět časy, za něž by se nemuseli stydět ani jejich kolegové se soudobými vozy v TOP 10. S dvojkou mezi historiky vyrazí Jíří Jirovec s BMW M3 a trojka patří Petru Hustému.

Pořadatelé letošní Rally Bohemia Legend si pro diváky připravili doslova bonbónek v podobě startu posádky Sandro Munari – Giuseppe Volta s vozem Lancia 037. Ital Sandro Munari v roce 1977 s vozem Lancia Stratos HF zvítězil v neoficiálním světovém šampionátu v rally. Munari pojede ve voze společně s dobře známým mecenášem historického závodění a majitelem velké sbírky historických soutěžních vozů Lancia a Fiat Giuseppe panem Voltou. Část vozů ze sbírky Volty včetně unikátního speciálu Lancia ECV skupiny S, nebo třeba Lancia Delta Integrale HF Turbo se objeví na statické výstavce

v servisním zázemí Rally Bohemia. Další z jezdců, který se může pyšnit titulem mistra Evropy v rally a odstartuje na Rally Bohemia Legend je Miroslav Janota s Opelem Kadett C-GT/E 16V a se stejným vozem i okruhář Petr Fulín.

Startovní pole soudobých automobilů MMČR čítá celkem 60 posádek, MČR HA 32 posádek a v Rally Bohemia Legend se divákům ukáže celkem 36 automobilů. Celkem tedy při Rally Bohemia 2014 vyrazí na tratě rychlostních zkoušek 128 soutěžních automobilů.


PR, 9.7.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar