Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rally Bohemia - Kopecký s černou Fabií R5

Jan Kopecký nastoupí do domácího podniku značky ŠKODA s černým vozem FABIA R5. Toto zvláštní lakování je připomínkou 35. výročí vzniku legendárního československého kultovního hororu „Upír z Feratu“.

Tovární posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler si chce v sobotu a v neděli i nadále udržet se špičkovým černým soutěžním speciálem neporazitelnost v letošním českém mistrovství v rally (MČR). Na něm se jako host s podporou týmu ŠKODA Motorsport představí také německá dvojice Fabian Kreim/Frank Christian.

Soutěžní speciál s pohonem všech kol má připomínat vzhled legendárního vozu ŠKODA 110 SUPER SPORT (Ferat), který díky hororu Upír z Feratu získal v tehdejším Československu kultovní postavení. Černý prototyp supermobilu tehdy navrhl český umělec Theodor Pištěk. 35 let po vzniku hororového sci-fi snímku Upír z Feratu nyní slaví ŠKODA černým vozem FABIA R5 toto jubileum. Ve ŠKODA Muzeu je možné v době kolem konání Rally Bohemia obdivovat nejúspěšnější soutěžní speciál i vůz ŠKODA 110 SUPER SPORT (Ferat).

Svou premiéru v českém mistrovství si s podporou týmu ŠKODA Motorsport odbude na i německý mladík Fabian Kreim. Pojede s vozem FABIA R5, který poskytl tým české rallyové legendy Romana Kresty. Tovární posádky Pontus Tidemand/Jonas Andersson a Esapekka Lappi/Janne Ferm pojedou paralelně s Rally Bohemia s v rámci FIA mistrovství světa v rally (WRC 2) Polskou rally.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar