Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

RŠ - Černý a Kohout vybojovali stříbro

Těsně před soutěží oznámil Peugeot ČR, že se od druhé soutěže Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky zúčastní dvojice Jan Černý a Pavel Kohout s Peugeotem 208 R2. Do pořadí na prvních místech sice zasáhnout nemůže, ale do boje o nejrychlejší „dvoukolku“ zcela určitě.

Tato skutečnost je navíc pikantní tím, že o přední příčky se utkají tři jezdci z Příbrami. Vedle Černého ještě Emil Triner se Škodou Fabia a Josef Peták s Renaultem Clio.
V úvodu první etapy se diváci na klatovském okruhu těšily dravou jízdou posádky Černý – Kohout. Hned v následující zkoušce ale praskl řemen pohánějící alternátor a posilovač řízení. Pro Černého začal boj s tím, aby vůz dopravil až do servisní zóny, kde mohli mechanici závadu odstranit. Po první etapě byl tak Černý na třináctém místě absolutně a čtvrtým v hodnocení kategorie 2WD za Petákem, Trinerem a Smékalem.
Ve druhé etapě se vše kromě počasí změnilo o 180 stupňů. Peugeot 208 R2 pracoval spolehlivě a Černý se mohl soustředit na svůj výkon a na úkol, posunout se pořadím co možná nejvýše. V rychlostních zkouškách zajížděl kvalitní časy, které jej řadily mezi nejrychlejší vozy ve „dvoukolkách“. Dva absolutně osmé časy hovoří za své. Po smolném odstoupení Emila Triner, který jel jako v dobách své největší slávy, za což jej diváci odměňovali potleskem se Černý dostal na celkové desáté místo absolutního pořadí a druhé (za Petákem) v kategorii vozů s pohonem dvou kol.

Jan Černý: „Rallye Šumava byla o dost těžší soutěží, než jsem si před startem dokázal představit. V kategorii 2WD se sešla slušná konkurence a smekám klobouk před všemi soupeři, s nimiž jsme bojovali. Jelo se velmi rychle a nás z počátku trápil technický problém v podobě prasklého řemenu k pohonu alternátoru.. Časovou ztrátu jsme částečně smazali druhý den, ale nepodařilo se nám to úplně i díky několika mým chybám, kdy jsem jednou byl mimo silnici po smyku na kluzkém asfaltu, a poslední rychlostní zkoušku jsme dojížděli na defektu. Velmi pěkně jsme si zazávodili a mě těšilo, že právě já jsem dostal tu možnost předvést Peugeot 208 R2. Auto mi velmi sedlo a mohu říct, že v kategorii R2 patří na absolutní špičku jak podvozkem, tak výkonem motoru. Věřím, že na dalších rally, kterých se s tímto vozem v ČR zúčastníme, budeme ještě rychlejší a dokážeme bojovat nejen na špici mezi „dvoukolkami“ ale můžeme být i výše v absolutní klasifikaci.“



JL, 23.4.2013


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar