Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

První Citroën DS3 R5 bude českého původu

Český tým Gekon Racing byl jako jediný vybrán pro odborné technické školení přímo v zázemí Citroën Racing ve Versailles. Díky nadstandardním vztahům obou společností bude mít po tři týdny český tým mechaniků k dispozici odborné vedení profesionálů pro stavbu Citroënu DS3 R5.

„Koncem března odjede náš tým mechaniků do sídla společnosti Citroën Racing. Čeká je zde podrobné technické školení na stavbu a servis čtyřkolky DS3 R5. Díky této jedinečné zkušenosti tak veškeré objednávky v ČR budeme moci realizovat s kompletní technickou podporou,“ komentuje situaci Tomáš Pletka, šéf týmu Gekon Racing.
První česká DS3 R5, která zde ve spolupráci s francouzskými profesionály vznikne, bude patřit Mirkovi Jakešovi z Gemini Rally Teamu. Zástupci týmu si také přímo do Paříže pojedou vyzkoušet velikosti špičkových sedáků dle nové homologace FIA a přímo na místě si budou moci jako první objednat náhradní díly nutné pro start na první rally, kterou by měla být začátkem května Rallye Český Krumlov.
„Jsem rád, že se vše povedlo zrealizovat a že tento špičkový vůz dodáme pro Mirka Jakeše právě my. Mirek je výborný jezdec a věřím, že spojení se značkou Citroën a jedinečnou technikou DS3 R5 mu přinese vavříny,“ dodává Tomáš Pletka.

Společnost Gekon Racing nabízí možnost financování koupi závodního vozu DS3 R5, DS3 R3T a DS3 R1B od společnosti PSA finance, včetně havarijního pojištění.


7.3.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar