Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pražský rallysprint opět ve Velké Chuchli

Už osmnáct let se jezdí na závěr roku Pražský Rallysprint, malé rozloučení s automobilovými soutěžemi. V prvních ročnících se spíš než na čas jezdilo pro zábavu, pro diváky, ale v posledních letech se bojuje o sekundy do posledních metrů.

Ojedinělá automobilová soutěž si už získala silnou pozici i mezi posádkami, které vždy dlouho před startem rallye dosáhnou maximálního počtu účastníků závodu - čtyřicítky vyvolených, kterou dovoluje propustnost tratě. A každý rok se ve startovní listině již pravidelně pohybuje česká rallye špička, včetně zahraničních zajímavých jmen a hlavně stále vozy kategorie WRC. Jinak tomu nebude ani letos, kdy se na start postaví Dani Sordo s ryze továrním speciálem MINI John Cooper Works WRC.
Před dvěma roky se centrum soutěže přestěhovalo ze Strahova na dostihové závodiště ve Velké Chuchli, kde bude kromě čtyř rychlostních zkoušek, umístěno veškeré zázemí rally včetně servisního areálu a prostoru pro technické přejímky. Z tohoto důvodu se dočasně přejmenuje na SUBARU Rallye arénu. V pátek 30. listopadu se zde odehrají technické přejímky a představení posádek. V sobotu v 8 hodin ráno odstartují závodní vozy k první rychlostní zkoušce, kterou bude nově úsek Zbraslav - Točná. Po jejím absolvování čeká na posádky první okruhová zkouška s délkou 13 km na chuchelském závodišti.
Po servisu se účastníci opět přesunou na Zbraslav, kde absolvují druhý průjezd klasickou rychlostní zkouškou a druhou sekci uzavře Super RZ Subaru ve Velké Chuchli. Novinkou bude paralelní měřený úsek, kdy se na trať postaví vždy dva závodní speciály.
Po čtyřech zkouškách čeká více než dvouhodinová přestávka. Motory vozů opět zaburácejí krátce po půl jedné a zhruba až do třetí hodiny budou diváci sledovat průjezdy jednotlivých posádek. Vše zahájí druhý průjezd okruhovou RZ a po ní bude následovat dvojí průjezd zkouškou Subaru. Ta už nebude okruhová, ale stále se bude nacházet v areálu SUBARU Rally arény.
Diváci mohou sledovat rallye jak u trati, tak z velké tribuny. Parkování bude zajištěno na přilehlé komunikaci.
www.prazskyrallysprint.cz

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar