Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pospíšilík z Rumunska na jih Moravy

Již potřetí v této sezoně spojí síly juniorský závodník Tomáš Pospíšilík se svým spolujezdcem Lukášem Vyoralem a s Peugeotem 208 R2 při startu v soutěži domácího Mistrovství České republiky v rallye. Touto soutěží bude Rally Hustopeče odehrávající se v jeho okolí.

Zdejší tratě nabízejí snad úplně všechno, co se dá v České republice v rallye potkat. Závodí se zde i na širokých rychlých asfaltech, i na úzkých a uskákaných stezkách, ale nechybí ani panelové cesty nebo dlouhé, a v České republice neobvyklé, úseky na šotolině.

Právě to je ale povrch, na kterém v minulých dnech závodili Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem. „Minulý víkend jsme absolvovali šotolinovou Danube Delta Rally v Rumunsku, kde jsme reprezentovali v zónovém mistrovství. Musím říci, že jsme si jízdu na šotolině moc užili a hlavně získali velké množství poznatků z chování auta na tomto povrchu. Bylo to pro nás také úplně nové prostředí a nové podmínky, které neznáme. Rallye jako taková byla pěkně připravená a rychlostní zkoušky nám seděly. Výsledkem bylo vítězství ve třídě a dojeli jsme jako druhá dvoukolka v cíli,“ říká k účasti na rumunské rallye Tomáš Pospíšilík.

„Na Rally Hustopeče jsem dosud nikdy nestartoval a ani jsem se zde nebyl podívat jako divák. Uvidím tedy až na místě, co nás čeká. Základem bude přesný rozpis, kterému jsme se teď věnovali i v předstartovní přípravě, a na to se budeme soustředit. Byl bych raději, kdyby byly stálé podmínky na trati a ne už tolik bláta a vody jako při předchozí Rallye Český Krumlov. Je pro nás důležité dojet až do cíle a nasbírat další body,“ říká Pospíšilík.



PR 19.6.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar