Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Peugeot v Rallye Český Krumlov - Černý a Valoušek

Značka Peugeoet se při Rallye Český Krumlov představí hned ve dvou rolích. Do první etapy vyrazí s jedničkou Jan Černý a Pavel Kohout s Peugeotem 208 a za volantem „Safety“ vozu, který bude model 209 Gti se představí Pavel Valoušek.

Honza Černý v uplynulém týdnu přivezl do Příbrami soutěžní speciál Peugeot 208 R2 přímo z dílen PH-Sportu, a tak při Rallye Český Krumlov, soutěži zařazené do mistrovství ČR v rallye, bude již v péči mechaniků týmu Peugeot Černý Racing. „Uplynulé dny byly více než hektické. Museli jsme zajistit přepravu auta do České republiky a pak provést nejnutnější nastavení a úpravy vozu včetně polepů. V úterý jsme u Příbrami absolvovali test, kde jsme najezdili asi 50 ostrých kilometrů. Bylo nutné nastavit podvozek nového vozu a vše přizpůsobit mým požadavkům. Věříme, že jsme na Rallye v Českém Krumlově dobře připraveni," komentuje Honza Černý.

A jaké jsou pocity posádky Jan Černý - Pavel Kohout před startem Rallye Český Krumlov? „Do každé soutěže jdu vždy naplno a stejné to bude tady v Českém Krumlově. Je mi ctí, že tady mohu startovat s Peugeotem 208 R2 se startovním číslem jedna na dveřích a budeme se s Pavlem rozhodně snažit, abychom patřili mezinejrychlejší dvoukolky a soutěž úspěšně zvládli až do cíle. Trať českokrumlovské rallye je hodně těžká a členitá, a to by mohlo našemu Peugeotu svědčit. Zatím nás trochu straší předpověď počasí, která slibuje, že se ani Rallye Český Krumlov neodehraje za pěkného počasí. Na trati ale budeme mít všichni podmínky zcela stejné a my jsme tady před dvěma lety sváděli s dvoukolkou za deště krásný souboj o vítězství ve třídě s Emilem Trinerem, kde jsme nakonec zvítězili a i v loňském roce jsme tady byli nejrychlejší dvoukolkou. Vzpomínky na tuhle soutěž mám tedy velmi dobré," dodává Jan Černý.


Peugeot 208 Gti „Safety“

Pro Peugeot je Rallye Český Krumlov v mnoha ohledech výjimečným závodem. V české premiéře se představí sériový model Peugeot 208 GTi, který navazuje na dlouhou a úspěšnou tradici sportovních modelů Peugeot, zahájenou v osmdesátých letech minulého století modelem 205 GTi.
Nový Peugeot 208 GTi je moderní interpretací svého legendárního předchůdce, ovšem s výkonnějším motorem (200 k), novým designem, nejmodernějšími technologiemi a úrovní emisí jen 139 g CO2/km.
Peugeot 208 je v motorsportu velmi dobře propagován soutěžní verzí R2, s níž pojedou v Českém Krumlově Jan Černý a Pavel Kohout. Ti odstartují jako posádka se startovním číslem 1, ale ještě před nimi se na trať vydá Peugeot 208 GTi s označením SAFETY, který bude pilotovat Pavel Valoušek.
Bude dohlížet na dodržování bezpečnosti ze strany diváků. Na místě spolujezdce bude pomáhat Pavel Stráský, který je jednou z osob podílejících se na organizaci Rallye Český Krumlov, ale také spolujezdcem.
Posádka složená ze zkušených soutěžáků a doplněná novým Peugeotem 208 GTi tedy v Českém Krumlově bude usměrňovat pohyb diváků u rychlostních zkoušek a dbát na bezpečnost kolem trati. Věříme, že jak Pavel Valoušek, tak Pavel Stráský mají dostatečnou autoritu u divácké obce, aby je poslechla při jejich případných radách a doporučeních ke změně místa pro sledování závodu, a že společně s Peugeotem 208 GTi přispějí k hladkému průběhu Rallye Český Krumlov.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar