Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Petr Fulín pojede závody WTCC v Marrákeši

Petr Fulín se zúčastní úvodního podniku FIA WTCC v Marakeši. Pro úřadujícího šampiona Evropského poháru cestovních vozů tak sezona začíná o týden dřív. Bude startovat v kategorii TC2T v barvách španělského týmu Campos Racing s vozem Seat Leon.

Plzeňský jezdec se v Marakeši připojí k devatenáctiletému Johnu Filippimu z Francie, který nedávno oznámil, že s týmem Campos letos absolvuje ve WTCC kompletní sezonu. Předně bych rád řekl, že startem v Marrákeši se nic nemění na mém pohledu na start v celé sezoně WTCC. V tomto případě se však jedná o ojedinělou nabídku, kterou jsem díky rychlému vyjádření podpory mých partnerů mohl využít. Za to jim patří můj velký dík, říká Petr Fulín na úvod povídání o jeho první účasti ve WTCC.


Co bylo tím rozhodujícím faktorem, že se Petr Fulín rozhodl využít nabídku týmu Campos?

Je velice pravděpodobné, že příští rok budou ve WTCC jen vozy kategorie TC1, což bude o úplně jiných penězích a tak může být tato možnost poslední příležitostí na svezení ve WTCC.


Říkáte, že na Tvém pohledu na případný start v celé sezoně WTCC v TC2T se nic nemění, jak byste ohodnotil sportovní hodnotu tohoto podniku?

Co se sportovní hodnoty týče, tak nebude opravdu nijak veliká. Očekává se účast šesti, možná sedmi vozů v kategorii, což není mnoho. Navíc vozy TC1 budou pravděpodobně o 5 až 6 vteřin na kolo rychlejší, a tak si nelze klást žádné velké cíle. Chci si to převážně užít a zažít atmosféru závodů WTCC. Je to možnost být na trati s těmi nejlepšími jezdci světa a splnit si tak svůj sen.


Okruh v Marrákeši nepatří zrovna k těm nejoblíbenějším, jak se na něj díváte?

Rozhodně souhlasím. Pokud bych si mohl vybrat nějakou trať v letošním kalendáři WTCC, tak ta v Marrákeši by byla až úplně poslední. Nabídka je však taková a je to třeba tak brát. Na druhé straně, pokud by se třeba podařilo v příštím roce naskočit do WTCC, bude tento víkend velice dobrou a cennou zkušeností.


A co říká na start Petra Fulína ve WTCC šéf týmu Křenek Motorsport, pan Josef Křenek?

Petr Fulín si možnost startu ve WTCC právem zasloužil. Patří k nejlepším současným pilotům, což potvrzuje i skutečnost, že dostal nabídku. Celý tým mu bude držet palce a já osobně věřím, že i na trati, na které dosud nejel a navíc s vozem který nezná, bude patřit k favoritům.


Výkony Petra Fulína sledujte prostřednictvím časomíry na stránce mstworld.com, dojmy po jízdách budou k dispozici na facebookových stránkách VEKRA Racing Team či Petr Fulín. Sobotní kvalifikaci a nedělní závody bude vysílat živě stanice Eurosport, a to na kanálu Eurosport International.



TZ, 10.4.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar