Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Pech s Uhlem po sedmé Mistry ČR

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem a vozem MINI John Cooper Works zvítězili na Barum Czech Rally Zlín, která je zároveň i prestižním mistrovstvím Evropy a získali sedmý titul absolutních Mistrů České republiky.

Barum Rallye je nejvýznamnější automobilovou soutěží v České republice a bezpochyby patří k těm nejlépe obsazeným soutěžím v mistrovství Evropy. Do Zlína se o víkendu sjela evropská soutěžní špička, včetně dvou továrních týmů a jezdců se zkušenostmi z mistrovství světa. Právě v této nebývalé konkurenci se podařilo vyniknout posádce EuroOil – invelt teamu, která zde zvítězila ve své kariéře podruhé, a tento výsledek pro ně znamená již nyní obhajobu domácího titulu mezinárodních Mistrů České republiky v rallye.

Že cesta k tomuto vítězství byla nesmírně těžká popisuje dále Václav Pech jun.: „V úvodu soutěže nás potrápil prasklý držák motoru, který nevydržel otřesy v jednom rozbitém úseku. Jelikož se motor i s převodovkou pohyboval, nešlo dobře řadit a hlavně jsem měl obavy, aby se agregát neutrhl úplně. V servisu po třetí rychlostní zkoušce vše mechanici opravili. V tu chvíli byla naše ztráta asi 20 vteřin na prvního. Potom Miník již fungoval perfektně a tím, že jako jedni z mála z celé špičky jsme neudělali závažnější jezdeckou chybu, se nám podařilo vytvořit si zhruba padesáti vteřinový náskok. Ve druhé etapě jsme si mohli díky tomu dovolit jet už s menší mírou rizika. Hlídali jsme časy našich nejbližších soupeřů, Němce Seppa Wieganda a Tomáše Kostky. I další rychlostky jsme jeli naprosto naplno a brzy se dostali do vedení. Nebylo to však jen díky našemu tempu, ale i díky tomu, že jsme jako jedni z mála nechybovali a udržovali svůj náskok.

Celou druhou etapu jsem měl na mysli Latvalovu chybu z týden staré Rallye Deutschland, kdy při mistrovství světa vedl s minutovým náskokem, přesto vyletěl mimo trať a těsně před koncem musel odstoupit. My jsme se tedy v závěru soustředili jen na to soutěž dokončit a udržet vedení. To se povedlo a jsem z toho moc šťastný. Navíc jsme obhájili loňský mistrovský titul. Po celou soutěž jsem cítil obrovskou podporu od fanoušků a vnímal jejich bouřlivé povzbuzování. Bylo to skvělé a já jsem nikde jinde podobnou atmosféru nezažil.“

EuroOil – invelt team za sebou nechal všechny evropské i domácí soupeře a Plzeňané si za bouřlivých ovací dojeli na náměstí ve Zlíně pro poháry za vítězství v Barum Rally. „Po jedenácti letech se nám opět podařilo nejtěžší českou rallye vyhrát a navíc v takové konkurenci. Všem bych přál zažít tu atmosféru na náměstí ve Zlíně, když stojíte na stupních vítězů před obrovským publikem a hraje česká hymna,“ uzavírá ještě dojatý Václav Pech jun.


MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo prošlo po vítězné Barum Rally velmi důkladnou a několika hodinovou kontrolou celého štábu technických komisařů bez výhrad. Poté si tým hodně rozebraný vůz odvezl na vleku. Před závěrečnou Rally Příbram, kde se Pech s Uhlem rozloučí se skvělou sezonou 2014, bude ale MINI opět připraveno.

Ing. Jiří Jírovec, generální ředitel společnosti Invelt doplňuje: „K tomu jaký odvedli Václav s Petrem výkon se těžko něco dalšího dodává. První den předvedli přesvědčivou rychlost a druhý den byl o vyzrálém taktickém výkonu. Obě věci musí ten, kdo chce být mistrem mít. Pro nás v týmu je to obrovská satisfakce a myslím, že jsme dobrým příkladem toho, že "když se chce, tak to jde". A jde to i proto, že jsme jako tým výborná parta a v dobrém i zlém si to společně užíváme. Chtěl bych za nás poděkovat také té obrovské komunitě našich fandů za jejich neutuchající přízeň, která nás držela nad vodou, když nám to nešlo a máme radost, když jim to umíme oplatit výsledkem jako dnes.“



www.VaclavPech.cz
www.invelt.com
www.vaclavpech-fanclub.cz www.minimotorsport.cz


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar