Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Opel Adam cup letos nebude

Přes veškerou snahu, kterou v posledních dnech věnovali členové Hájek Rally Teamu přípravě Opel ADAM Rally cupu, který chtěli do ČR v roce 2014 přivést, je v současnou chvíli jasné, že Opel ADAM cup s Hájek Rally Teamem se neuskuteční.

Tým Hájek Rally Teamu, který se na přípravě značkového poháru podílel, se všem potencionálním zájemcům o účast v poháru omlouvá, že nemůže dostát všem svým předsezónním proklamacím.
Ctirad Hájek, majitel Hájek Rally teamu: „Měli jsme velký zájem přivést do České republiky pohár Opel ADAM Rally cup, který se nám velmi líbil a přijde nám, že je to ideální šance pro mladé závodníky vyniknout, naučit se a ukázat, co v nich je. Vše ale musí být finančně dostupné, jinak není šance, že se zúčastní velké množství závodníků tak, aby byl pohár pohárem.

S velkým nadšením a s láskou k rally jsme se vrhli do příprav, ale bohužel nevyšla všechna jednání, na nichž závisí podmínky, ve kterých by se cup uskutečnil. Chtěli jsme udělat cup pro závodníky, ne pro nás, abychom na něm zbohatli. Možná by se nám to podařilo jinde, nebo v jiné době, ale zkrátka nedopadlo vše podle našich představ a nyní bych nemohl zájemcům garantovat nízkou cenu auta a současně pěkné a důstojné podmínky cupu.

Nechci klesat pod úroveň profesionálního závodění, kterou mám se svým týmem nastavenou z dlouholeté účasti v automobilových soutěžích a i z doby závodění na okruzích. Za dobu přípravy cupu jsem mohl spolupracovat se stejně nadšenými lidmi pro rally, jako jsem já, kterým bych rád poděkoval za jejich pomoc a přínos. Jsou to především Honza Možný, Jirka Brynda, Petr Eliáš a samozřejmě přípravce Opelů ADAM rally Ronald Holzer.

Bohužel přes veškeré nadšení těchto lidí se nepodařilo dotáhnout vše do konce podle mých představ a já se rozhodl, že svoje účinkování v automobilových soutěžích minimálně na nějakou dobu přeruším. Mám toho za sebou za poslední roky hodně od zisku titulu mistrů ČR v rally historických vozidel, přes zisk titulu mistrů Evropy v rally historiků po přípravu projektu Opel ADAM Rally cup.

Cítím se trochu unavený, zklamaný a minimálně tuto sezonu se chci stát jen pasivním účastníkem rally. Nikdy neříkej nikdy a třeba ještě někdy do rally nějakým způsobem nahlédnu, teď se ale loučím. Díky všem, které jsme na cestě rallysportem potkal, no a držme si palce.“

Jan Možný, manažer projektu Opel ADAM Rally cup: „Za sebe cítím velký smutek, jelikož jsme měli na zlatém podnose krásný tříletý projekt, který byl určen skutečně mladým, začínajícím, o které šlo. Mohli jsme pomoci rally jako sportu v její budoucnosti. Na druhou stranu chci poděkovat Ctiradovi Hájkovi za jeho odhodlanost a taky všem těm „klientům“, se kterými jsem komunikoval, jelikož jejich chování a jednání dokazovalo, že mladí chtějí závodit a že mají vůli dosáhnout úspěchu v tomhle krásném sportu. Zůstávám s nimi v kontaktu a věřím, že se zase setkáme v lepších časech.“

6.2.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar