Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Opel ADAM Rally Cup součástí MČR Sprintrally

Hájek Rally Team podnikl veškerá jednání, jejímž výsledkem je, že do kalendáře MČR ve Sprintrally 2014 byl zapsán Opel ADAM Rally Cup. Nadále tedy pokračují přípravy k jedinému značkovému poháru v jednodenních automobilových soutěžích rally v ČR.

Opel ADAM Rally Cup 2014 v České republice od svého oficiálního představení na XII. Setkání mistrů v Sosnové nabírá čím dál zřetelnější podoby a ani na okamžik se nezastaví Ctirad Hájek – promotér projektu, Jan Možný – hlavní manažer projektu Opel ADAM rally cup nebo Jiří Brynda, technický manažer projektu. V zázemí Hájek Rally Teamu v pražském Radotíně už přijali několik vážných uchazečů o vstup do poháru a množství dotazů přichází i písemnou formou. Pokud i vy máte zájem se více dozvědět o Opel ADAM Rally Cupu, můžete tým kontaktovat právě prostřednictvím Jana Možného na jan.mozny@email.cz

Ctirad Hájek, promotér projektu Opel ADAM Rally cup: „Naším cílem je připravit pohár zejména pro začínající jezdce v rally, který jim umožní závodit, získávat zkušenosti, najíždět kilometry a stoupat výš do vyšších tříd a třeba se v budoucnu stát novou hvězdou české nebo evropské rally. ADAMy pro cup jsou zhruba o polovinu levnější v pořízení i nákladech na provoz, oproti kategorii R2. Nemůžeme budovat pohárové závodění na technice, která je pro většinu závodníků finančně náročná. Pohárové auto Opel ADAM je z větší části sériové, na které lze náhradní díly zakoupit v kdejakém servisu Opel. Auto je navržené tak, aby bylo co nejjednodušší a nejlevnější a oproti sérii jej odlišuje jen bezpečnostní výbava, jednoduchá a spolehlivá sekvenční převodovka Sadev, jednoduchý ale velmi funkční podvozek Raiger a brzdy Brembo, které jsou ale opět ze sériové produkce. Náklady se tedy dostáváme výrazně pod úroveň konkurence a přitom máme k dispozici vyzkoušené, spolehlivé a velmi hravé auto. Kdo viděl ADAMy v akci například na mistrovství světa rally v Německu, ten to musí potvrdit.
Hlavní výhodou pohárového závodění je soupeření proti konkurentům se stejnými a vyrovnanými vozy, sdílení zázemí poháru jak na závodech, tak mediálně a možnost finanční výhry v jednotlivých závodech a v celém šampionátu. Náš plán je odstartovat na většině jednodenních soutěží MČR ve Sprintrally sezóny 2014 a účastníkům cupu nabídnout materiální a mediální zabezpečení, které jim pomůže v jejich dalším růstu. Základem bude výhodná cena při pořízení nového vozu Opel Adam, kde pracujeme na zajištění financování nákupu vozu. Další možností bude možnost pronájmu vozu od Hájek Rally Teamu na jednotlivé závody nebo na celou sezonu. Bude nastaven zajímavý systém tzv. prize money“, kde chceme, aby ti úspěšní, kteří na finanční výhry dosáhnou, dostávali prémii v reálných penězích a ne v nějakých poukázkách a voucherech.
Výsledky v jednotlivých soutěžích budou odměněny finančně a výsledek v celém šampionátu bude odměněn kompletním zajištěním startu na nějakém významném zahraničním podniku mistrovství Evropy s vozem Opel ADAM R2. Materiální podpora, kterou si pro účastníky představujeme, je kombinéza jezdce a spolujezdce, dvě sady oblečení pro mechaniky, protože počet mechaniků, kteří smí během rally pracovat na voze, bude kvůli nákladům omezen počtem dva. Dále balíček oblečení pro členy týmu, servisní plachta a servisní stan. V servisní zóně budeme mít společné týmové zázemí s cateringem pro členy a partnery týmů. Účastníci Opel ADAM cupu dále dostanou možnost se vzdělávat a čerpat zkušenosti od poradců poháru, mezi nimiž budou zkušení závodníci, ale například i odborníci na stravování, média a podobně.“


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar