Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

O víkendu se bude závodit na Ještěd

O víkendu 25. a 26. dubna se uskuteční v Liberci závody automobilů do vrchu. Druhým podnikem, který se jede jako Svijany Prix Ještěd 2015, zde bude pokračovat EDDA cup druhým závodem, poprvé letos na přírodní trati.

Závody se uskuteční na známé trati mezi Křižany a Výpřeží., dlouhé 2800 metrů s převýšením 195 metrů. Depo závodních vozů bude umístěno na parkovišti za cílem.

Závodní program je po oba dny stejný. V 8.00 hodin začíná svoz z depa k prvnímu volnému tréninku, na 10.00 hodinu je naplánován měřený trénink. Po jeho skončení a přestávce na oběd odstartuje první vůz do závodu ve 12.30 hodin. Závod se jede na dvě jízdy, které na sebe plynule navazují. Zhruba do hodiny po dojetí druhé závodní jízdy dojde k slavnostnímu předání pohárů nejlepším v jednotlivých vypsaných třídách v prostoru depa. Časový harmonogram je orientační, může se během dne operativně měnit vzhledem k průběhu jízd.

K závodům je přihlášeno 62 jezdců včetně 17 historiků, mezi nimiž se objeví mj. Petr Žáček s Audi Quattro, Pavel Maier s Fordem Escort, Josef Srnský jun. se Škodou 130 LR, a tak diváky čeká zajímavá podívaná.

Pořadatelé i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky, aby při sledování závodních automobilů na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali vymezení diváckých prostor a bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů.
Vstup na závody je zdarma, zrovna tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu s představením jezdců, tratí a dalšími zajímavostmi. Seznam přihlášených, zvláštní ustanovení podniku a další informace nejen k tomuto závodu, ale i celé sezóně Edda cupu lze nalézt na webu: www.edda.cz/mscrdovrchu.


Ameriky
na Sychrově


Akci můžete v sobotu spojit ještě se soutěží elegancí amerických automobilů na nedalekém zámku Sychrov. Koná se prakticky po celý den od 9 hodin až do 15.hodin, kdy se kolona vydá na Spanilou jízdu do Turnova



JM 22.4.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar