Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Na Setkání přijede mistr světa Basseng

Setkání mistrů – memoriál Bohuslava Ceplechy v Sosnové u České Lípy, které se uskuteční ve dnech 17. a 18. listopadu 2012 (17. listopadu volné tréninky a 18. listopadu hlavní závod) je příležitostí k rozloučení s motoristickou sezonou.

Oproti původně avizovanému seznamu přihlášených se v Sosnové se opět ukáže Marc Basseng, loňský absolutní vítěz Setkání mistrů, který zajel nejrychlejší kolo s rallycrossovým speciálem Škoda Fabia. S ním bude čerstvý mistr světa FIA GT1 Marc Basseng startovat i v tomto roce a bude tak patřit k nejvzácnějším hostům.

Ani letos nebudou chybět rallycrossové nebo autokrosové speciály, jejichž řidiči dokáží diváky skvěle pobavit. Velmi populární motoristická disciplína nabízí vše od kontaktního závodění na okruhu, přes bláto, skoky a divoké smyky. Však si také za desetiletí vydobyla pevné místo mezi motoristickými fanoušky a závody autocrossu jsou v ČR alespoň, co divácké návštěvy, opět na vzestupu. Na nejvýznamnější mistrovské závody zavítají pravidelně desítky tisíc diváků.
Během XI. Global Assistance Setkání mistrů – memoriálu Bohuslava Ceplechy uvidíme esenci toho nejlepšího, co český autocross nabízí.
Koho tedy za volantem autocrossových bugin na XI. Global Assistance Setkání mistrů uvidíme?


Tomáš Pospíšilík
Nejmladší mistr ČR v divizi Superbuggy - 18 let. Loňský mistr ČR v divizi Buggy1600. Na Setkání mistrů odstartuje s motorem BMW. Jezdec z mekky rally, Hrobice u Slušovic. Příští rok bude maturovat a chtěl by zkusit nějaký závod v rally.


Jaroslav Hošek
Jezdec, konstruktér a nejstarší aktivní účastník autocrossových závodů z Kladna. Za celou svou kariéru vynechal v ME a v MMČR jediný závod, na který nakonec dorazil alespoň jako divák. Pětinásobný mistr republiky, a jedenkrát mistr Evropy.


Petr Bartoš
Rodák z Mladé Boleslavi je čtyřnásobný mistr Evropy a devátinásobný mistr ČR. Fenomén, který talent podělil po svém otci, dlouholetém reprezentantovi Jiřímu. Nyní začíná se závody i jeho syn, Jakub Bartoš.



Roman Keřka
Letošní druhý vicemistr ČR je pravidelným účastníkem jak evropského, tak i domácího šampionátu. Po většinu své kariéry jezdí s motorem Tatra, ze kterého létají efektní plameny. Je to mistr ČR z roku 2003 a 2004, získal také Evropský titul 2004.

Vladislav Štětina
22 letý rodák z Prahy. Jako 17-ti letý dokázal vybojovat juniorský titul mistra Evropy v Euraca Cupu. Do Sosnové přijíždí každoročně s plánem spálit několik sad pneu a pobavit nejen sebe ale hlavně přihlížející diváky.

Jan Smrž
Pravidelný účastník domácího šampionátu, který se letos umístil na čtvrtém místě. Pochází z vesničky Pětihosty, které najdeme nedaleko Prahy. Jeho vůz je osazen motorem Ford Cosworth.




Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar