Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mostecké klání uzavře pátý ročník Carboniacupu

V neděli se na Mosteckém autodromu uskuteční letos již potřetí a naposledy Carboniacup pod názvem Bestcars4You Racing Day. Tím uzavře sezónu sériových, či závodních automobilů. Do Mostu se zatím přihlásilo 95 aut ve čtyřech kategoriích, jen formulových vozů skupiny D se přihlásilo dvacet.

Skupina A má svého leadera v Janu Semlbauerovi na BMW 130i, který zatím konkurenci skvěle válcuje a Radek Hort s BMW i Martin Jansa na Porsche ještě nemají nic ztracené. Kromě těchto pilotů se představí například Ron Dolgner z Německa na Opelu Corsa, Maxmilian Hönig s Toyotou Yaris, Otto Svoboda se Škodou 130 RS, Petr Morávek na Škoda Octavia I, Jan Starosta s Mustangem GT3, Brit Jeff Alson s Porsche Carrera 911, Petr Suchomel s Renaultem Megane Trophy, či Dan Trnka s Attack GTR.

Skupinu B vede Zbyněk Čurda, před Zdeňkem Čurdou na BMW a třetí v pořadí figuruje Standa Šedivec s Corvette ZR1, ten však nejenže ztrácí na druhého Zd.Čurdu jen 3 body, ale také má nevelký náskok na čtvrtého Luboše Sázavu s BMW. Jeden bod není zrovna mnoho. Dále se nám v Mostě představí například K. Hartinger, J. a M. Petschko a Mark Chmelik z Německa na Lotusech Elise, Roman Potakh s Hondou ITR DC2, Miroslav Bošek s Hondou CTR7G, Jan Zubatý s Citroenem DS3, Robert Wolf s Fordem Mustang, či Jan Mareček a Libor Milota s Nissany GTR. Dále pak Bolek Waszek a Anton Alexejev na Corvette.

Sedmnáct vozů, tedy speciálů přivítá v Mostě skupina C, která má společné hodnocení se skupinou formulových monopostů D. Zatím vede Michal Rejman s Caterhamem, před Jaroslavem Novákem na KTM X Bow a Michalem Petrů s Van Diemenem RF02. V céčkách se nám opět předvede Radical SR3RS Lukasze Kreskiho z Polska, Rene Tänzler z Německa na Caterhamu, Michal Vítek, Petr Koudelka, Tomáš Frank, či Jiří Roith s Caterhamy, nebo Radim Havlík s KTM X-Bow.

V kategorii formulových vozů, neboli déčka, se přihlásilo 20 monopostů, tedy chystáme se na rekord v této kategorii a doufáme, že padne! Mezi jezdci zahlédneme Václava Šafáře, Miroslava Hořovského a Michala Petrů ve stáji Chabrmotorsport, Jana Riegra s Forimem Honda, Vladimíra Netušila s Tomisem 04, Pavla Langera s Autolou, Filipa Turka s formulí Renault 2,0, Hanse Siebera s MTX 1-06, Lutze Stallbauma na MTX 1-03, Detlefa Schulze z Německa na Estonii 21M, či Petera Benze s východoněmeckou konstrukcí MT77.
Při poslední klání Bestcars4You Carboniacupu v Mostě bude jistě na co koukat a startovní listiny slibují vyrovnanou podívanou, přijďte tedy podpořit jezdce, vstup na svah, či do depa máte opět zdarma.


Vláďa Rožánek, Carboniacup 2015
8.10.2015


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar