Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mikulášskou rally vyhrál Odložilík

Úspěšnou tečkou za sezonou v rally se stala Mikuláš Zaremba Rally Slušovice. Nástrahy náročné tratě zvládl nejlépe letošní český šampion v rallysprintech Roman Odložilík na voze Citroën Xsara WRC. Druhý dojel překvapivě Martin Březík a třetí Martin Koči ze Slovenska, oba na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX.

Pořadatelé z AK Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili dva úseky rychlostních zkoušek. Zatímco atraktivní okruh kolem slušovické dostihové dráhy byl po sněhových přeháňkách pouze mokrý, klasický úsek Podhoran byl pokryt sněhem a ledem.
Vítězem se poprvé v historii stala posádka TRT Czech Rally Sport Roman Odložilík, Martin Tureček na voze Citroën Xsara WRC. „Jsme spokojeni. Byla tady opět výborná divácká kulisa a podmínky na trati byly velmi těžké. Hodně to klouzalo a auto nám vydrželo přesně do poslední rychlostní zkoušky. V posledním kole slušovického okruhu začala zlobit převodovka. Kdyby se jelo ještě jedno kolo navíc, zřejmě bychom do cíle nedojeli. Na Podhoranu se jelo na hřebech, což nebylo díky přezouvání pneumatik pro spoustu týmů vůbec jednoduché. My jsme tady jeli na šotolinovém podvozku a závod jsme si užili až do konce,“ řekl Odložilík, který měl i štěstí, neboť při druhém průjezdu zasněženým Podhoranem se dostal na chvíli mimo trať.

Na druhém místě skončili překvapivě Martin Březík, Marek Omelka na Mitsubishi. Zlínský pilot sbíral drahocenné vteřiny na obtížném Podhoranu, kde byl při druhém průjezdu dokonce nejrychlejší. „Všechno fungovalo bez sebemenších problémů. Přál jsem si sníh a led, což se splnilo jen z poloviny. Využili jsme s Markem znalosti místních podmínek a zajeli jsme maximum. S druhým místem jsme vůbec nepočítali,“ pověděl známý zlínský pekař. Bronzovou příčku vybojoval v samotném závěru slovenský talent Martin Koči. „Dnešní závod jsem si parádně užil a jel jsem hlavně pro diváky. Měli jsme nastavený šotolinový podvozek, což na okruhu nebylo příliš ideální. Mám radost z medailového umístění, neboť jsme účast ve Slušovicích bral jako exhibici,“ řekl dvacetiletý košický jezdec, který i v příštím roce bude startovat v juniorském mistrovství světa.

Těsně za medailovými stupni skončil Antonín Tlusťák na fabii. „Při prvním průjezdu okruhou erzetou jsem vyrobil hodiny a tato ztráta nás stála umístění na bedně. Poté jsme už zajížděli velmi dobré časy a závod jsme si společně s Honzou Škaloudem náramně užili,“ uvedl jednatřicetiletý Tlusťák. Jeden z největších diváckých taháků Tomáš Kostka (Ford Fiesta RS WRC) soutěž nedokončil a odstoupil po druhé rychlostní zkoušce.


1.Odložilík – TurečekCitroën Xsara WRC25:54,5 min
2.Březík – OmelkaMitsubishi Lancer EVO IX+ 33,7 s
3.Koči – KostkaMitsubishi Lancer EVO IX+ 39.8 s
4.Tlusťák – ŠkaloudŠkoda Fabia S2000+ 49,3 s
5.Jelínek – IngrMitsubishi Lancer EVO IX + 55,2 s
6.Majerčák – KollárikMitsubishi Lancer EVO IX R4+ 1:20,6 min
7.J. Melichárek – E. MelichárekFord Fiesta RS WRC+ 1:22,3 min
8.Kukučka – PodobníkŠkoda Octavia WRC+ 1:29,2 min
9.Barvík – DřímalMitsubishi Lancer EVO IX+ 1:35,3 min
10.Zdráhala –JakešSubaru Impreza STi+ 2:14,1 min




RO,10.12.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar