Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mikuláš Zaremba rally startuje v sobotu

Závěrečným podnikem sezony rallysportu na území České republiky bude Mikuláš Zaremba rally ve Slušovicích. Tento volný podnik zapsaný v kalendáři Federace automobilového sportu Autoklubu ČR se pojede v sobotu 6. prosince již popáté s tradičním centrem ve Slušovicích.

Seznam přihlášených posádek na Mikulášskou rally se každým dnem zaplňuje. „Fanoušci se mají opravdu na co těšit. Prim budou hrát především moravské posádky, pojede například Tomáš Kostka na voze specifikace WRC. Nechybí Roman Odložilík s Fordem Fiesta R5, Antonín Tlusťák se Škodou Fabia S2000. Přihlášeno je hodně posádek i ze Slovenska. Co se týká vozového parku, mohou startovat prakticky všechny vozy, co mají homologaci včetně vozidel splňující předpisy Poháru ČR v rally nebo historici,“ pověděl Josef Minařík, ředitel Mikuláš Zaremba rally.

Přihlášky zaslala silná enkláva slovenských jezdců, první prosincovou sobotu se objeví ve Slušovicích účastník mistrovství světa Jaroslav Melichárek (Ford Fiesta RS WRC), slovenský vicemistr Igor Drotár (Škoda Fabia WRC), dále Vlastimil Majerčák (Ford Fiesta R5), Tomáš Kukučka (Škoda Fabia WRC), dále Radovan Mozner (Škoda Octavia WRC), Lukáš Lapdavský (Škoda Fabia S2000) a další. Diváci se mohou těšit i na Martina Koči, tentokrát s Mitsubishi Lancer.

Z českých jezdců jsou přihlášeni například Jan Jelínek, Robert Kořístka (všichni Škoda Fabia S2000), Vladimír Barvík, Jaroslav Pešl, Tomáš Růžička, Pavel Ševčík (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), rallysprintový mistr ve třídě 6 Adam Kobliha (Renault Clio R3), účastník juniorského mistrovství Evropy a autokrosový šampion Tomáš Pospíšilík (Citroën C2 R2 Max). Není bez zajímavosti, že diváci uvidí v akci otce a syna Vrajovi. Zkušenější osedlá pohárovou Škodu Favorit, mladší poté Peugeot 208 R2. S Opelem Adam se představí Josef Peták.

Trať letošní Mikuláš Zaremba rally měří celkem 71 kilometrů a obsahuje pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích (Dostihovka okruh, Bernardýnská) v délce 30 kilometrů. Divácky nejatraktivnější bude opět okruhová rychlostní zkouška kolem dostihové dráhy ve Slušovicích. Pojede se celkem třikrát a divák si přijde rozhodně na své, neboť při každé erzetě se pojedou tři kola. Další informace naleznete na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz

RO, 2.12.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar