Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mikuláš Rally s Tomášem Kostkou

Čtvrtý ročník Mikuláš Zaremba Rally Slušovice odstartuje již tuto sobotu za účasti šesti desítek přihlášených posádek včele s Tomášem Kostkou, Romanem Odložilíkem, Jaroslavem Melichárkem, Martinem Kočim a dalšími

„Fanoušci rallysportu se mohou těšit na rozmanité startovní pole od vozů specifikace WRC přes kategorii Super 2000, R5 nebo až po historické automobily. Prakticky každý vůz s platnou homologací může ve Slušovicích startovat,“ pověděl Josef Minařík, ředitel Zaremba Mikuláš Rally Slušovice.
Velkým tahákem bude Tomáš Kostka, který se podobně jako na Kopné posadí za volant špičkového vozu Ford Fiesta RS WRC. „Tomáše bude navigovat oblíbený herec Lukáš Langmajer, který se představil na vybraných rallysprintových závodech za volantem soutěžní Hondy Civic. Diváci ho dobře znají z oblíbených filmů jako například Bobule a Babovřesky, kde stvárnil roli faráře s lechtivým jménem Šoustal nebo současného seriálu Sanitka,“ uvedl Minařík. Sedmý prosincový den se představí ve Slušovicích například Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), dále Antonín Tlusťák, Jan Jelínek (oba Škoda Fabia S2000) nebo slovenský talent Michal Koči (Mitsubishi Lancer EVO IX). Chybět nebude ani rallysprintový šampion ve dvoukolkách Patrik Rujbr (Renault Clio R3).
Pořadatelé z Podkopné Lhoty připravili trať v celkové délce 80 kilometrů a celkem pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích s názvy Dostihovka okruh a Podhoran v souhrnné délce 30 ostrých kilometrů. Start proběhne v sobotu 7. prosince v pravé poledne. Dopoledne se uskuteční technické přejímky v areálu H&S auto s.r.o. (Billy Latif) v Nových Dvorech a seznamovací jízdy.


RO.4.12.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar