Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Mezinárodní rallycross v neděli v Sosnové

Tento víkend je autodrom v Sosnové u České Lípy vyhrazený pro evropskou sérii rallycrossu pod názvem RCE - MOGUL Rallycross Challenge Europe. Pořadatelům prvního z letošních závodů této evropské trofeje se sešlo více než devadesát přihlášek.

Pestré mezinárodní pole obsahuje například 17 vozů nejsilnější kategorie Supercars, která je divácky nejvděčnější. Mezi přihlášenými nechybí například rychlí Rusové Oleg Grishin se Škodou Fabia MK2 nebo Roman Stepanenko s Citroënem C4. Kromě jiného potěší určitě i účast rallycrossového matadora z Rakouska Aloise Höllera s Fordem Focus nebo dravého Maxe Puchera.

Během neděle si diváci na autodromu užijí také souboje v nabité třídě Super 1600, kde je rovněž přihlášeno sedmnáct jezdců. Jak je již dobrým zvykem, tak právě mezi S1600 se odehrávají ty největší souboje na trati. Budou se jich účastnit i dva zástupci z České republiky, kterými jsou Václav Veverka s Peugeotem 208 S16 a Zdeněk Kučera se Škodou Fabia.

Kategorie Supertouringcars + nabídne deset účastníků, kde budou nejspíše hrát prim rychlí Belgičané s automobily Volvo. Nejpočetněji bude v Sosnové při RCE - MOGUL Rallycross Challenge Europe zastoupena kategorie Supertouringcars – s dvaceti závodníky. Horkým želízkem v ohni by mohl být český reprezentant Roman Častoral s Opem Astra G OPC, kterého z českých závodníků doplní ještě Jakub Bittman s Peugeotem 206 maxi, Ondřej Havlík s Peugeotem 205 maxi a Jan Ratajský se Škodou Felicia. Perličkou bude start Rakušana Dietera Ekkerta s poněkud exotickým vozem VW Brouk.


Celkem čtyři automobily se objeví ve třídě National 1600, ale mezi historickými rallycrossovými vozy to bude hned 11 účastníků.


Dvanáct hbitých kartů se představí na startu samostatného závodu MASCOM Cupu a diváci již dobře vědí, že právě na tyto jízdy je třeba upnout svou pozornost, protože se zde závodí na ostří nože.


08:00 – 08:50 Warm Up (2 kola) – všechny divize
09:00 Začátek první série rozjížděk – RCE + FIA Zóna
10:15 Začátek druhé série rozjížděk – vložený závod
11:00 Začátek druhé série rozjížděk – RCE + FIA Zóna
13:00 Začátek třetí série rozjížděk – vložený závod
13:45 Začátek třetí série rozjížděk – RCE + FIA Zóna
15:30 Semifinále
16:30 Finále


Vstupenky na sobotní i nedělní program budou k prodeji na kasách Autodromu sosnová v cenách za 100,- Kč pro sobotní program a za 150,- Kč na nedělní program.

Více informací o Rallycross Europe Challenge se dozvíte na www.rcchallenge.eu a na www.autodrom.cz



PE
27.6.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar