Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Prokop před sezonou 2014

Dvouměsíční pauza mezi sezónami 2013 a 2014 Mistrovství světa v rally bude za pár týdnů minulostí a kolotoč třinácti závodů po celém světě se opět naplno rozjede, když se o premiéru postará legendární Rallye Monte Carlo.

Již potřetí v rámci elitní kategorie WRC do něho naskočí i český reprezentant Martin Prokop v čele Jipocar Czech National Teamu a z programu vynechá pouze závod v Austrálii. Spoléhat se bude opět na osvědčenou techniku v podobě vozu Ford Fiesta RS WRC a po jeho pravici usedne stejně jako letos Michal Ernst.

V roce 2013 obsadil celkové 9.místo, když k nejlepším výsledkům patří 4.místo z Deutschland Rallye, páté ze Sardinie a šesté z Walesu.
Martin Prokop: „Světový šampionát letos dostane vstupem automobilky Hyundai opět nový impuls, stejně jako minulý rok s Volkswagenem. Přestože bude konkurence větší, věříme si na obhajobu výsledků ze sezony nedávno skončené a v celkovém pořadí opět na top 10. To by pro náš ryze soukromý tým bylo mezi čtyřmi továrnami ekipami vynikající. V posledních třech závodech sezony 2013 jsme udělali výrazný pokrok v nastavení vozu a jízdním stylu, čímž jsme dokázali stáhnout ztrátu na absolutní špičku pole. Věřím, že sezona 2014 začne v našem podání minimálně stejnými výkony a budeme našim fanouškům opět dělat radost. Ti jistě ocení i návrat Rally Poland do kalendáře šampionátu.“

Manažer Quirin Müller dodává: „Kromě toho, že Martin s Michalem budou sbírat body do pořadí jezdců a spolujezdců, je Jipocar Czech National Team stejně jako v letošní sezoně zapsán na příští rok i do bodování týmů. Velikou novinkou je pro náš tým skutečnost, že nejméně na šest závodů počínajíce Monte Carlem budeme nasazovat i náš druhý vůz v rámci pronájmu soukromému jezdci. Nudit se tedy rozhodně nebudeme, třetí lednový víkend to zase začne…“


Kalendář FIA World Rally Championship 2014:


Rallye Monte Carlo 14.-19. 1.
Rally Sweden 5.- 8. 2.
Rally Mexico 6.-9. 3.
Rally de Portugal 3.-6. 4.
Rally Argentina 8.-11. 5.
Rally d'Italia Sardegna 6.-8. 6.
Rally Poland 27.-29. 6.
Rally Finland 1.-3. 8.
Rallye Deutschland 22.-24. 8.
Rally Australia* 12.-14.9.
Rallye de France 3.-5.10.
Rally de España 24.-26. 10.
Wales Rally GB 14.-16. 11.


* Závod, kterého se Jipocar Czech National Team nezúčastní.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar