Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Macík míří s Liazem na Baja Drawsko

Nadcházející víkend se představí kamion Liaz s pilotem Martinem Macíkem jr. v terénní soutěži Baja Drawsko Pomorskie na severu Polska. Stáj KM Racing nasadí vůz, který v lednu startoval na Rallye Dakar. Při úvodním vystoupení nové sezony ho doprovodí mechanický MAN a obytný „bydlík“.

„Čeká nás dohromady 350 závodních kilometrů. Jedeme otestovat pár nových vylepšení, která jsme vyvinuli po návratu z Dakaru. Ale nejedná se jen o nějaký test novinek, pojedeme hlavně závodit. Chceme bojovat o co nejlepší umístění,“ prohlásil Macík s tím, že se pojede v novém prostředí a podmínkách. „Potřebujeme poznávat různé povrchy a tím nabírat zkušenosti. Nedaleko Baltu se pojede kompletně na pískách. Trasa povede lesem a po pláních vojenského prostoru. Dá se očekávat, že se na erzetách budou v měkkém povrchu tvořit koleje, bude to klouzat a často se budeme prodírat mezi stromy. Měl by to být zajímavý závod,“ pokračoval Macík.

Polská soutěž je prvním dílem Mistrovství FIA Zóny Střední Evropa Off-Road Rally. V pátek se posádka týmu KM Racing vydá na sedmikilometrový prolog, v sobotu pojede dvakrát 130 kilometrů a v neděli dvakrát sedmdesát. Martina Macíka čeká i zajímavá konkurence v podobě tří českých a několika zahraničních kamionů. Tým využije Baja Drawsko Pomorskie také k otestování navigátora Františka Tomáška. „Potřebujeme si vychovat novou generaci navigátorů,“ uvedl pilot.

Koncem května pak KM Racing zamíří na tradiční komerční kemp a testování do Tuniska, kam se sedlčanskou stájí vyrazí i fanoušci a zájemci o vytrvalostní soutěže. „Po pouštních testech už bude jasné, kam budeme letos směřovat a jaký bude náš další program,“ dodal Macík.


KM 8.4.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar