Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Macík jr. vyráží na Rally Dakar

Nejmladší závodník historie míří na závod Rallye Dakar, který bude odstartován 4. ledna 2015 v Buenos Aires. Martin Macík Jr., profesionální pilot závodního kamionu Liaz, se Dakaru jako navigátor zúčastnil už loni a získal 13. místo. Letos do Jižní Ameriky vyráží poprvé v roli pilota.

Ve svých 25 letech bude nejen nejmladším závodníkem ve startovním poli kamionů, ale také nejmladším Čechem, který kdy na Dakaru pilotoval. „I když je mi 25 let, bude to už můj třetí Dakar. Letos jsem už vyhrál Baja Hungaria 2014, takže uvidíme, co přinese Dakar,“ komentuje svůj start Martin Macík jr.

Martinovi zbývá do odletu směr Buenos Aires posledních pár dní, i svátky budou ve znamení příprav na závod. Trénovat bude až do 30. prosince a na Silvestra ve 14:30, kdy většina z nás bude se sklenkou v ruce nedočkavě vyhlížet konec roku, Martin se svými 11 spolupracovníky nasednou do letadla a vydají se vstříc dobrodružství nejtěžšího závodu terénních speciálů. „Na letošní Dakar odjíždíme po roce pečlivých příprav, které nás stály mnoho úsilí času i financí. S kamionem jsem naprosto spokojený a můžu říci, že jsem se nikdy necítil připravenější,“ popisuje své pocity před odletem Macík.

Martin Macík junior k závodu přistupuje s maximální zodpovědností a těší se, že mu jeho fanoušci z řad vrstevníků i jejich rodičů budou držet palce a budou s ním prožívat jednotlivé etapy. O svém „Dakaru“ bude průběžně informovat na Facebooku. Věří, že letošní ročník není jeho posledním, protože zkušenosti jsou jednou ze zásadních podmínek úspěchu v podobném závodu. Proto Martin už dnes plánuje budoucnost a připravuje
projekty, které pomohou zajistit podporu jeho účasti na dalších ročnících Dakaru.


Pod startovním číslem 525 vyjede v posádce společně s Miloslavem Janáčkem a Michalem Mrkvou ve voze Liaz.


O Martinovi Macíkovi jr.
Narozen: 23. 04. 1989, Benešov


Úspěchy jako pilot:


Baja Hungaria 2014 – 1. místo
Baja Spain 2014 – 4. místo
Úspěchy jako navigátor:
Dakar 2014 – 13. místo
Silkway 2013 – 7. místo
Dakar 2013 – 18. místo


Vystudoval gymnázium, Střední odbornou školu ekonomickou a následně získal bakalářský titul na Unicorn College v oboru ekonomie a management. Od osmi let začal jezdit na motorce, po gymnáziu se naučil řídit kamion a vyjel na první závody.
Otcem Martina Macíka je Martin Macík starší, který se v roli pilota aktivně účastnil Dakaru už od roku 2003 a z roku 2010 stále drží nejlepší české umístění na Jihoamerickém kontinentu.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar