Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Koči třetí v MS juniorů v rally JWRC

Martin Koči se jako první Slovák postaví na stupně vítězů Mistrovství světa FIA. Díky druhému místu juniorského hodnocení ve Wales Rally – posledních závodech letošního světového šampionátu v rally – patří posádce košického týmu Styllex motorsport bronzová příčka Mistrovství světa juniorů v rally – JWRC 2014.

Martin Koči s Lukášem Kostkou položili základ úspěchu na jedné z nejnáročnějších rally světa vynikajícím výkonem ve druhé etapě, kde byli z osmi měřených úseků pětkrát nejrychlejší. Výsledek je o to cennější, že pro jednadvacetiletého Košičana to byl premiérový start na britské rally vyznačující se soustavnými změnami zabláceného povrchu tratě.
Druhé místo v Británii je posunulo zpět na pódium letošního juniorského šampionátu v rally, čímž se podařilo naplnit odvážný cíl týmu Styllex pro sezonu 2014. Juniorským mistrem světa v rally se stal Francouz Lefebvre před Britem Fisherem a bronzovým Martinem Kočim. Všichni na stejných – pro šampionát předepsaných – vozech Citroën DS3 R3T, které pro tým Styllex připravují v dílnách společnosti Gekon Racing.


PR 19.11.2014


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar