Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Loprais nepojede Dakar s Tatrou, ale s MANem

Pro Aleše Lopraise nastává zlomový okamžik. Nadcházející Rallye Dakar 2015 totiž odstartuje na kamionu značky MAN připravovaném holandskou stájí VEKA. Poprvé tak jméno Loprais nebude spojováno s Tatrou.

Ještě při červencové Rallye Breslau v Polsku, kterou vyhrál, startoval se svým speciálem Tatra Queen 69, se kterou se již představil na letošním Dakaru a vybojoval v něm šesté místo celkově a dvě etapová vítězství.

Důvodem přestupu je zamítnutí jeho vozu na Dakaru 2015 technickým komisařem Fabienem Calvetem. „Vzhledem k tomu, že informace o údajných technických nesrovnalostech a nutnosti přestavět celý speciál Tatra přišla tři měsíce před transportem vozidel do Jižní Ameriky, jsme byli nuceni hledat jiná řešení. Dakar je celoroční projekt. Přestavba takovéhoto kamionu pro nás nebyla možná jak z časových tak i finančních důvodů. Navíc náš kamion má platnou homologaci do roku 2018 a vychází z modifikovaných sériových komponentů, tudíž se ostatních maratonských soutěží jako Silk Way nebo Africa Race může bez problémů účastnit.

V současné době jednáme o možnosti účasti naší Tatry a angažmá nového pilota na zmiňované Rally Africa Race. Jsem rád, že se v tak krátkém časovém období podařilo dohodnout s týmem Veka o poskytnutí konkurence schopného kamionu MAN pro Dakar 2015," podotknul Aleš Loprais.
Soutěžní posádku bude tvořit Aleš Loprais, navigátor Ferran Marco Alcayna (E) a palubní mechanik Jan Van der Vaet (NL).



Prohlášení TATRA TRUCKS


V médiích byla publikována zpráva, že Aleš Loprais nepojede letošní Rallye Dakar s Tatrou, protože technický komisař neschválil tatrovácký speciál k účasti. K tomu za společnost Tatra Trucks a.s. vydáváme následující vysvětlení:

Oficiálním partnerským týmem Tatra Trucks pro rok 2014 se na základě vítězství ve výběrovém řízení stal tým BUGGYRA RACING, který se Dakaru 2015 účastní závodním speciálem Tatra. Důvodem byla mimo jiné naprostá profesionalita, špičková komunikace, kvalitní management a vynikající závodní jezdci v čele s Martinem Kolomým. Jednou z podmínek pro výběr týmu bylo i to, že závodní speciál musí prezentovat aktuální sériovou produkci TATRA TRUCKS.

Aleš Loprais v současnosti nijak nespolupracuje s automobilkou Tatra Trucks a veškeré úpravy svého závodního speciálu na podvozku Tatra provádí ve vlastní režii a na vlastní odpovědnost. U žádného jiného speciálu Tatra, který se účastní letošního Dakaru, se dle našich informací podobný problém nevyskytl.


PR 24.10.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar