Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Lexus RC F v roli safety caru

Výkonné kupé Lexus RC F se v roce 2015 představí divákům jako oficiální „Safety Car“ závodního seriálu V8 Supercars. Uvedený počin je výsledkem nové partnerské spolupráce mezi japonským výrobcem luxusních vozů a promotérem australského závodního seriálu V8 Supercars.

Na okruhu se v rámci nového projektu objeví i modely Lexus GS 350 F Sport a IS 350 F Sport v roli oficiálního okruhového vozidla šampionátu, resp. oficiálního lékařského vozidla.

Model RC F poháněný agregátem 5,0 l V8 o výkonu 351 kW a točivém momentu 530 Nm se objeví ve všech 15 podnicích šampionátu V8 Supercars po boku vozů GS 350 F Sport a IS 350 F Spor
RC F je nejnovějším modelem, jenž ve svém označení nese písmeno F (odnož sportovně zaměřených vozů Lexus) – a v Austrálii se stává nejsportovněji zaměřeným modelem této značky. Kromě mimořádně atraktivních aerodynamických křivek se může pochlubit podvozkem a brzdami odladěnými na závodních okruzích, přenosem výkonu prostřednictvím osmistupňové převodovky Sports Direct Shift a jedinečným diferenciálem s vektorováním točivého momentu.
Okruhové vozidlo Lexus GS 350 F Sport i lékařské vozidlo IS 350 F Sport se mohou pochlubit mimořádným výkonem i bezpečností při zvládání náročných traťových činností v rámci závodního seriálu V8 Supercars.

Oba uvedené modely pohání agregát 3,5 l V6 24v o výkonu 233 kW a točivém momentu 378 Nm, jenž spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou s ručním řazením pádly pod volantem.

Modely RC F, GS 350 F Sport a IS 350 F Sport se v rámci seriálu V8 Supercars poprvé představí v závodě Clipsal 500 v australském Adelaide (26. února až 1. března 2015).




Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar