Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Juha Kankkunen na Setkání mistrů

Již třinácté Global Assistance Setkání mistrů se uskuteční 23. listopadu v Sosnové u České Lípy na zdejším autodromu. Sejdou se tady soutěžní jezdci rally, jezdci z rallycrossu i z autokrosu. Tento mix nabízí jedinečnou zábavu a adrenalin pro přihlížející, kteří mohou porovnávat různé jízdní styly a výkony techniky.

Na autodromu se ukáží soutěžní speciály od nejmodernějších vozů WRC ze seriálu mistrovství světa v rally, až po historické automobily, kde by v letošním roce neměly chybět i vozy skupiny B. Pořadatelé v tomto roce rozčlenili program tak, aby vice respektoval závodní část, kde se budou v paralelních jízdách porovnávat jezdci mající zájem ukázat svoji rychlost před zraky diváků, a dát současně i možnost v exhibiční části vyniknout jezdcům, kteří chtějí diváky pobavit rozevlátými průjezdy zatáčkami a smyky.

Program XIII. Global Assistance Setkání mistrů vychází z loňského formátu, kdy v sobotu 22. listopadu budou volné jízdy přihlášených účastníků, kteří během soboty krouží stovky kol po autodromu, a trénují trať na nedělní závod. V neděli 23. listopadu hlavní program zahajují rozjížďky na paralelní trati s přemostěním, kde budou proti sobě bojovat účastníci i s různými druhy techniky proti sobě tak, aby to zhruba odpovídalo jejich rychlosti na trati. Proti sobě tak může startovat například autokrosová bugina s vozem rally, nebo rallycrossový speciál proti nejmodernějšímu vozu WRC.

Zatím pořadatelé seznam přihlášených nezveřejnili, ale vyslali do světa zprávu, že startovat bude dvojnásobný mistr světa Juha Kankkunen. Představit by měl s vozem WRC a zřejmě i s Opelem Kadett.


PR 4.11.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar