Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Juha Kankkunen besedoval v Praze

Ještě před Setkáním mistrů se v Praze sešel na tiskové konferenci s novináři čtyřnásobný mistr světa v rallye Juha Kankkunen z Finska. Přítomen byl i Martin Prokop, který ve Walesu oslavil stý závod ve světovém šampionátu, dále Ctirad Hájek, majitel týmu, který má největší zásluhu na tom, že finská hvězda zavítala do Prahy.

Tiskové konference se zúčastnili ještě Pavel Dušánek, šéf sosnovského areálu a Adam Eliáš, generální sekretář Federace automobilového sportu.

Juha Kankkunen se na autodromu v Sosnové představí jednak se Škodou Fabia WRC, ale také s historickým Opelem Kadett, s nímž v roce 2011 vybojoval Miroslav Janota evropský titul. „Před šesti lety jsme vstoupili do profesionálního sportu, v roce 2011 vybojovali v historikách evropský titul, ale pak jsme se z různých důvodů stáhli trochu do
soukromí. Postupně jsme se přeorientovali z profesionálního závodění do legend a show. Před třemi roky jsme na Rally Bohemia přivezli Jimmyho McRae, nyní Kankkunena a další hvězdy jako je Walter Röhrl nebo Jean Ragnotti. Chceme se bavit a bavit i lidi. Trochu mě ale mrzí třeba přístup českého zastoupení firmy Opel, která o start finského jezdce s vozem Opel neprojevila bohužel nejmenší zájem“, říká Ctirad Hájek. V jeho týmu se v Sosnové objeví ještě Břetislav Enge, který si to na dráze rozdá se svým synem Tomášem, pochopitelně rovněž s Kadettem.

Legendám i šou je nakloněn také Pavel Dušánek, což dokazuje i harmonogram letošního Setkání mistrů. Oproti minulým letům jsme se rozhodli poskytnout divákům i jezdcům více zábavy. Nebude se totiž bojovat pouze o vteřiny, ale dali jsme prostor také exhibicím, v nichž se ale představí ještě i jezdci, kteří pojedou hlavní závod, mj. i Kankkunen s Opelem, Pech s Fordem 200 RS, Petr Žáček s Audi Quattro apod. Chtěl bych pozvat všechny příznivce na neděli, kdy proběhne hlavní závod od 9 hodin tréninkovými jízdami“.

Bohužel při něm diváci neuvidí Martina Prokopa, který dal tentokrát přednost odpočinku a soukromému životu. Na trati se s Fordem Fiesta WRC představí pouze při sobotních volných jízdách. U příležitosti stého startu v mistrovství světa mu Adam Eliáš předal upomínkový pohár a poděkoval mu za vynikající reprezentaci nejen Autoklubu, ale celé České republiky.




9:00- 10:00tréninky
10:00- 10:20Ford RS200 -Pech, Fiat Abarth - Diana, Opel - Kankkunen, Enge,
10:20-11:101.série rozjížděk
11:10- 11:30drifty, exhibice Dakar crosscountry
11:30- 12:202.série rozjížděk
12:20- 12:30P. Diana, J. Kankkunen, J. Ulip, B. Enge, L. Pešek
12:30autogramiáda
13:00 - 13:503.série rozjížděk
13:50- 14:15Tomáš a Břetislav Enge, Josef a Martin Semerád, Diana
14:15- 14:45Finále B
14:45- 15:00Kankkunen, Pech, Ulip
15:00- 16:00Finále




J.Lasík, 21.11.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar