Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jubilejní CZECH TRUCK PRIX v Mostě

Již po dvacáté vyjedou o víkendu 1. - 2.září na mostecký autodrom nejrychlejší truckeři, aby se utkali o další body v Mistrovství Evropy tahačů.

Letošní jedenáctidílný seriál začal v polovině května v Istanbulu, kde se jelo vůbec poprvé v celé historii šampionátu, a po sedmi dějstvích je průběžné pořadí jezdců na prvních šesti místech na vlas stejné, jako na konci loňské sezóny. Tedy vede úřadující mistr Evropy, německý pilot Jochen Hahn před Španělem Antoniem Albacetem, oba s tahači MAN, a na bronzové pozici je náš Adam Lacko s Renaultem českého týmu MKR, následovaný stájovým kolegou Markusem Oestreichem (D). Na pátém místě je pak další Čech David Vršecký s Buggyrou a na šesté Markus Boesiger (CH), opět pilot české stáje MKR. Kromě toho tým MKR Technology vládne i celkovému pořadí Poháru konstruktérů.
Diváci v Mostě se mohou těšit také na vystoupení Františka Vojtíška, který se po delší pauze vrátil do startovního pole za volantem nového tahače MAN až v průběhu sezóny a zatím mu patří 21.pozice. Dalším českým želízkem v ohni bude syn evropského šampiona z roku 2001 Stanislava Matějovského Michal, který právě na mosteckém autodromu prodělá křest ohněm za volantem tahače Freightliner českého týmu Buggyra po boku zkušeného Davida Vršeckého.
Těžké tahače doplní ve víkendovém programu závody dvoulitrových Formulí Renault série Northern European Cup a letošní novinka v cestovních vozech, Renault Clio Cup Bohemia.
Tradičně je připraven také bohatý doprovodný program na diváckém svahu pro dospělé i děti a sobotní i nedělní polední přestávky budou vyplněny řadou exhibic.

Jiří Rameš

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar