Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jarní Setkání mistrů volantu - Dakar show

Divákům i pořadatelům Setkání mistrů bylo každoročně líto, že není možné představit více špičkových automobilových závodníků, kteří by si to zasloužili, a proto letos poprvé zažijeme Jarní Setkání mistrů volantu v neděli 29. března, kde dostanou prostor nejen závodníci, které známe z tradičního Setkání mistrů.

První skupinou budou ti nejlepší z nejrůznějších amatérských sérií soutěží, kterých se v České republice každoročně pořádá hned několik, a mají stále vyšší úroveň. Jako příklad jmenujme účastníky ČMPR nebo třeba MOGUL driving cupu. Ti budou závodit na paralelní trati proti sobě stejně, jako při podzimním Setkání mistrů vyřazovacím způsobem jezdec proti jezdci.

Trať autodromu ale bude upravena tak, že bude možné divákům předvést i nižší závodní automobily a v tuto chvíli je přislíbena účast několika špičkových vrchařů a okruhových závodníků se soudobými i historickými automobily.

Při Setkání mistrů dosud nebyla možnost prezentovat soutěžní jezdce z Rallye Dakar, kteří se v podzimním termínu právě s technikou naloďují k cestě přes Atlantik. Při Global Assistance Jarním Setkání mistrů volantu bude připravena Dakar show, při níž budou mít týmy účastnící se Rallye Dakar i jiných maratónských rally možnost ukázat své speciály při statické ukázce i při jízdě na trati, kde bude připravená speciální offroad sekce. V tuto chvíli je potvrzená účast několika špičkových týmů z kategorie trucků. Objevit by se ale měli i zástupci s automobily a dokonce i motorkáři.

Soupiska účastníků Global Assistance Jarního Setkání mistrů volantu v Sosnové 29. března není ještě zdaleka uzavřena a pořadatelé stále přijímají přihlášky od závodníků z výše uvedených disciplín.

Více informací o Global Assistance Jarním Setkání mistrů volantu a dalších akcích na autodromu v Sosnové, najdete na www.autodrom.cz a na facebooku.



PR 19.2.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar