Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Černý startuje v Irsku

Irská Rally „Circuit of Ireland Rally“ je další soutěží, kterou má PEUGEOT Černý Racing Team na programu v seriálu JERC – juniorské mistrovství Evropy v rally. Posádka Jan Černý – Pavel Kohout s Peugeotem 208 R2 odstartuje dnes večer do Irské Rally.

Jan Černý s Pavlem Kohoutem o víkendu pokračují ve svém rally maratonu. Předminulý týden se ještě potýkali se šotolinou a blátem při soutěži mistrovství světa Vodafone Rally de Portugal a nyní jsou připraveni na start v pro ně nové, neznámé rally v Severním Irsku s názvem „Circuit of Ireland Rally“.
Tato asfaltová soutěž má velmi specifický charakter a jen těžko se dá přirovnat k jiným asfaltovým rally v seriálu mistrovství Evropy. Často se střídají povrchy rychlostní zkoušky a přilnavost pneumatik je tak velmi proměnlivá. To samé platí i o počasí, které dokáže svou tvář změnit doslova během pár minut. I na to se ale Jan Černý s Pavlem Kohoutem těší. „Irsko je pro nás neznámá soutěž, ale jedná se o asfalt, kde se cítím velmi dobře já i můj Peugeot 208 R2. Testovali jsme už v České republice před odjezdem a test máme za sebou i v Irsku. Podařilo se nám najít perfektní nastavení podvozku. Rychlostní zkoušky jsou dost náročné, často se střídá rytmus, místy se jede hodně v úzkém profilu, jindy po širším asfaltu. Musíme dávat pozor na defekty, které by mohly hodně ovlivnit výsledek rally a rozhodující roli bude hrát volba pneumatik. Počasí se dokáže velmi rychle změnit a my pak musíme absolvovat celou sekci na vybraných pneumatikách,“ popisuje úskalí nadcházející rallye Jan Černý.

Celkem 230 kilometrů rychlostních zkoušek rozdělených do osmnácti rychlostních zkoušek ve dvou etapách čeká na Jana Černého a Pavla Kohouta. Mladíci z České republiky po excelentním výkonu na předchozí rally seriálu FIA mistrovství Evropy v Lotyšsku, kde vyhráli klasifikaci juniorského mistrovství Evropy, jedou do Severního Irska v pozici vedoucí posádky šampionátu JERC. „Žádný tlak před Irskou Rally necítím. Ke každé soutěži přistupuji s maximálním nasazením a v Irsku bych rád uspěl. Do hodnocení JERC se počítají čtyři výsledky a je proto důležité uspět na každé rally, kde budeme startovat. Myslím si, že jsme celý tým velmi dobře připraveni a namotivováni. Už teď, před startem, si zaslouží pochvalu naši mechanici, kteří už několik týdnů v kuse jedou tak říkajíc svůj vlastní závod. Po návratu z Portugalska jedno auto složili z vleku, naložili Peugeot 208 R2 a po jednom dni doma vyrazili na cestu do Irska. Moc si jejich nasazení vážím a věřím, že v Irsku celý tým i naše fanoušky odměníme nějakým pěkným výsledkem,“ dodává před startem „Circuit of Ireland Rally“ Jan Černý.

Aktuální informace o posádce Jan Černý – Pavel Kohout s Peugeotem 208 R2 sledujte na týmovém facebooku https://www.facebook.com/PeugeotCernyRacing


PE
18.4.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar