Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Černý shání prostředky na sezonu

Příbramská dvojice Honza Černý s Pavlem Kohoutem letos přesedlala na techniku nejvyšší kategorie pro domácí mistrovství a mistrovství Evropy v podobě vozu Škoda Fabia S2000, s níž startovali již v Rakousku a v Lotyšsku. A v obou zanechali dobrý dojem.

Honza Černý byl v uplynulých týdnech vyhlášen jako jeden z nejlepších soutěžních jezdců současnosti v České republice, kdy v anketě motoristických novinářů s názvem Zlatý volant získal za rok 2012 třetí místo a postavil se tak vedle Jana Kopeckého a Martina Prokopa. Na mezinárodní scéně se jméno Jan Černý objevilo v seznamech prioritních jezdců FIA, což je velmi vybraná společnost těch nejlepších soutěžáků současnosti. Priorita zaručuje nízké startovní číslo na soutěžích zařazených do evropských pohárů i v případě mezinárodních rally.

Nejdůležitější činností, které se teď Honza Černý věnuje je zajištění financí pro další soutěže ERC mistrovství Evropy. „Rozhodně nespíme, celý tým maká jak to jen jde. Auto je připravené na další soutěže, ale nejzásadnější je sehnat dostatek finančních prostředků a to mě teď zaměstnává nejvíce. S účastí na nadcházející soutěži ERC na Kanárských ostrovech jsme ani v předběžném plánu před zahájením sezony nepočítali, je to příliš finančně náročné. Budu určitě soutěž sledovat na internetu a těším se hodně na Roberta Kubicu, ale fandit budu nejvíc Honzovi Kopeckému se škodovkou, to je jasné. Pracujeme na zajištění dalších startů, ale výsledek ještě nemohu potvrdit. Ve hře je i účast na některých domácích soutěžích MMČR a momentálně zvažujeme, jestli se objevíme na Rally Šumava. Nic ale teď není jistého," uzavírá Honza Černý.

Před další soutěží, které se Honza Černý s Pavlem Kohoutem zúčastní proběhne samozřejmě i test, o kterém vás jistě budeme informovat a možná se zde dočkáme i nějakého překvapení. Honza Černý se testování věnoval i v uplynulém týdnu, kdy byl jako poradce přítomný testu slovenského reprezentanta Martina Kočiho na šotolině nedaleko Českého Krumlova.


20.3.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar