Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Černý bere Pačejov jako přípravu před barumkou

Posádka Peugeot Černý Racing týmu chce nadcházející Rally Pačejov využít jako test před Barum Rally. Pro Jana Černého je jasnou prioritou Mistrovství Evropy v rally ERC, kde boduje v juniorském šampionátu JERC, a i přes dvě zaváhání v posledních soutěžích má stále velmi dobrou pozici v tomto seriálu.

Výsledek Barum Czech Rally ve Zlíně, kde se bude na konci srpna bojovat o další body do tohoto šampionátu, ukáže, jaký je výhled před dalšími soutěžemi JERC. Nadcházející víkendová EPLcond Rally Agropa s centrem v Horažďovicích tak byla týmem zvolena jako ideální test před náročnou Barum Czech Rally kde půjde opravdu o hodně. „Rally Pačejov je téměř domácí soutěží a z Příbrami je to sem co by kamenem dohodil. V minulosti jsem zde několikrát startoval a zdejší start bereme jako takový test spíše pro posádku, než pro auto. Od Ypres Rally jsme s Pavlem v autě neseděli a musíme se dostat do toho správného závodního rytmu. Auto jako takové jsme ve čtvrtek testovali na jednom z úseků nedaleko Příbrami, a tam jsme zkoušeli různé varianty nastavení, s nimiž chceme vyrazit na Barumku. V Pačejově pojedeme bez tlaku na jakýkoliv výsledek, chci zkoušet, nastavovat a hlavně zase se trochu rozjet,“ říká před startem Jan Černý, který měl v posledních dnech se svým spolujezdcem Pavlem Kohoutem mnoho povinností v médiích, kde byli mimo jiné hosty pořadu České televize „Dobré ráno“ a hned na to natáčeli reportáž s Českým rozhlasem.

Pro Peugeot Černý Racing team bude EPLcond Rally Agropa první soutěží po nevydařené Ypres Rally, kde na závěrečné rychlostní zkoušce posádka s bílým Peugeotem 208 R2 havarovala. „V posledních týdnech si opět pořádně mákli naši mechanici, kteří jsou podle mě za poslední dobu už minimálně mistry Evropy v rozebírání a skládání našeho Peugeotu. Patří jim velký dík, protože léto se dá trávit rozhodně o dost příjemněji, než na dílně. Jsou to ti praví srdcaři, kteří mají rally rádi stejně jako my. Jsem rád, že v týmu je pořád skvělá nálada a to mě před dalšími soutěžemi hodně motivuje,“ dodává na adresu svých skvělých mechaniků Jan Černý.

Posádka Peugeot Černý Racing teamu odstartuje do EPLcond Rally Agropa se startovním číslem 4 na dveřích svého Peugeotu 208 R2 a v okolí Horažďovic a Pačejova ji čeká celkem osm měřených úseků o celkové délce téměř 75 kilometrů. Aktuální informace o posádce Jan Černý – Pavel Kohout s Peugeotem 208 R2 sledujte na týmovém facebooku https://www.facebook.com/PeugeotCernyRacing

Rallye Pačejov využívá k testu před Barum Rallye i řada dalších jezdců, kteří letos doma nestartují, jako například Jaromír Tarabus, Antonín Tlusťák nebo Jarek Orsák. Všichni pojedou se Škodou Fabia S2000, stejně jako Jan Sýkora. Roman Odložilík je přihlášen s Fordem Fiesta R5, a se Škodou Fabia WRC pak Mathias Kahle a Jan Trněný. Do rallyesprintu je přihlášeno 75 posádek, do MR ČR historických automobilů 27 (mj. Jiří Kalista, Jiří Káňa, Jiří Jírovec, Karel Jirátko) a do Poháru ČR dalších 34 posádek. Tolik startujících se snad ještě letos na žádné rallye nesešlo.



PE, 8.8.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar