Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Ivoš Mahr ve šlépějích svého dědy

Ve startovních listinách autokrosových závodů se ale objevuje ještě jedno zajímavé jméno, které asi současné generaci moc neřekne, ale ti dříve narození budou dobře vědět. Je jím Ivoš Mahr, vnuk bývalého našeho úspěšného soutěžního jezdce Jaroslava Mahra ze Znojma.

Společně s bratrem Františkem patřili v 70. a 80. letech do naší špičky. Největších úspěchů dosáhli se Škodou 130 RS, kdy absolutně zvítězili například v Rallye Plzeň 1978. Ale na kontě mají řadu dalších skvělých úspěchů z Barum rallye, Rallye Šumava, Valašská zima atd. Za své výsledky byli několikrát nominovány do soutěží Poháru míru a přátelství, jehož sportovní hodnota byla mnohem vyšší než třeba současného ME nebo IRC.
Když stotřicítce skončila pro rallye homologace, tak se ještě několik let věnoval autokrosu v divizi cestovních automobilů. Svoji kariéru ukončil v roce 1990 mistrovským titulem. Právě na jeho úspěchy by rád navázal vnuk Ivoš Mahr, nebo spíš už navázal. Při evropském autokrosu v Nové Pace dojel se Škodou Fabia na vynikajícím třetím místě. A pak, že nepadá jablko daleko od stromu.

JL, 22.8.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar