Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Hyundai poprvé vyhrál rallye WRC

Tým Hyundai Shell World Rally dosáhl skvělého výsledku v rámci své teprve deváté účasti v seriálu FIA World Rally Championship (WRC), když jeho dva jezdci Thierry Neuville a Dani Sordo dojeli v německé rally na prvním resp. druhém místě.

Po čtvrteční nehodě nebyly vyhlídky Thierry Neuvilla příliš optimistické. Jeho hrůzostrašná havárie, kdy se jeho vůz snad osmkrát otočil přes střechu, obletěla na videu svět. Posádka však díky pevné konstrukci vyvázla bez zranění. Týmoví mechanici však předvedli mimořádný výkon a podařilo se jim připravit vůz na páteční rychlostní zkoušky. Od té chvíle již Belgičan se svým spolujezdcem Nicolasem Gilsoulem v podstatě nechyboval a postupně vylepšoval své průběžné pořadí.Po havárii do té chvíle vedoucího Latvaly s VW Polo WRC (týmový kolega Ogier havaroval dokonce dvakrát) a Krise Meeka tři zkoušky před cílem se náhle otevřela jezdcům týmu Hyundai cesta k premiérovému vítězství v seriálu WRC. „ Všichni podali tento víkend fantastický výkon, první a druhé místo v domácí rally jsou prostě úžasné. Jsem rád, že s nimi mohu oslavit své vůbec první vítězství v seriálu WRC. Zvláště to, jak se jim podařilo připravit vůz po naší čtvrteční nehodě, zasluhuje velký dík a obdiv. Podmínky byly velmi složité,“ uvedl Neuville.

Dani Sordo se spolujezdcem Marcem Martím vyhráli v Německu minulý rok. Španěl se velmi rychle vrátil do svého obvyklého tempa, i když měl za sebou delší pauzu, protože startoval naposledy v květnu v Argentině. V sobotní části mírně ztratil, ale bezchybná jízda v neděli a odstoupení vedoucích posádek mu zajistila celkové druhé místo. „Je to skvělý výsledek pro celý tým. Byla to velmi těžká rally a musím říci, že od mé poslední účasti v soutěži se tým obrovsky posunul a doufám, že tento výsledek nám pomůže se dále rozvíjet a učit,“ poznamenal Sordo.

Týmový šéf Michel Nandan řekl: „Je to trošku jako sen. Nikdy bychom si nepředstavovali, že v naší teprve deváté účasti v seriálu WRC budeme slavit první a druhé místo. Chci moc poděkovat celému týmu, který tento víkend předvedl opravdu skvělý výkon a zvládl překonat všechny překážky. Je jasné, že nám k výsledku napomohla i nešťastná odstoupení vedoucích jezdců. Stále ale platí, že tento rok chceme využít k co největšímu sbírání zkušeností a nechceme se nechat tímto výsledkem unést. Naším cílem je pořád se zlepšovat a zdokonalovat a myslím, že se nám to daří naplňovat.“



1.Neuville – GilsoulHyundai i20 WRC3:07:20.2
2.Sordo – MartíHyundai i20 WRC+40.7
3.Mikkelsen – FloeneVolkswagen Polo R WRC+58.0
4.Evans – BarrittFord Fiesta RS WRC+1:03.6
5.Hirvonen – LehtinenFord Fiesta RS WRC+1:10.5
6.Østberg – AnderssonCitroën DS3 WRC+1:22.7
7.Prokop – TomanekFord Fiesta RS WRC+4:52.8
8.Kuipers – BuysmansFord Fiesta RS WRC+9:18.1
9.Tidemand – AxelssonFord Fiesta R5+11:35.4
10.Tanak – MolderFord Fiesta R5+11:37.2















S

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar