Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Finiš pro Červenkovou s Citroënem DS3 R1B

Rally Kostelec byla druhým letošním startem vítězky projektu Czech Women Talent DS3 R1 Lucie Červenkové. Mladá závodnice obsadila stejně jako na Kopné druhé místo v Dámském poháru.

Lucie nastupovala na start po nepředpokládané pauze způsobené neúčastí na krkonošském závodě v době povodní. Ale kostelecký start už žádná „vyšší moc“ nezastavila. Právě naopak. Seznamovací jízdy i soutěž provázely ukrutné podmínky a teploty přesahující magickou třicítku.
Citroën DS3 R1 to však v cestě na cílovou rampu na náměstí v Kostelci nad Orlicí nezastavilo, výsledkem byla druhá příčka v Dámském poháru a deváté místo v nabité třídě 9.
„Dlouhá pauza od Kopné byla určitě znát. Navíc soutěž měla zcela odlišný charakter než závod na Moravě. Proti Kopné se závodilo na o dost rychlejších tratích, což pro mě bylo nové. Tak rychlé nálety do zatáček, to byla věc, se kterou jsem se musela v úvodu vyrovnat,“ přiznává Lucie Červenková.
A to se jí dařilo. Lucie Červenková začala na třetí pozici v Dámském poháru, ale brzy se posunula na stříbrný post. S každým odjetým kilometrem dále zrychlovala a konkurentce na bronzovém postu nedala šanci na zvrat.
„Celkově byla soutěž hodně náročná, i díky velkému vedru v autě, kdy ze mě doslova ´teklo´. Ale díky charakteru rychlostních zkoušek to pro mě byl obrovský adrenalin,“ doplňuje závodnice z obce Želechovice nad Dřevnicí.

„Výsledek a druhé místo mezi holkami je super. Takže jsem byla v cíli opravdu spokojena. Určitě na tom měl svůj podíl i spolujezdec Tomáš Plachý, jenž mi předával cenné rady a hnal mě postupně dopředu…,“ uzavřela Lucie.

„Lucie opět dovezla vůz Citroën DS3 R1 do cíle bez jediného škrábance. Při jejím druhém soutěžáckém startu si rychle poradila se zcela odlišným charakterem tratí, což pro ni jistě bylo nesmírně náročné. Nyní ji čeká Rally Agropa v Horažďovicích,“ uvedl promotér Citroën Racing Trophy CZ Tomáš Pletka.

„Vůz Citroën DS3 R1B budou nakonec moci fanoušci rallysportu vidět i na zlínské Barum rally. Kdo bude sedět za volantem, se brzy dozvíte,“ odtajnil žhavou novinku šéf stáje Gekon Racing, která vůz francouzské značky připravuje.





Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar