Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Filip Mareš při premiéře s Fabii R5 v elitní desítce

Vydařený vstup do kategorie R5 má za sebou posádka ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu – Filip Mareš s Janem Hlouškem. Svůj premiérový start s Fabií R5 korunovala 8. místem v absolutní klasifikaci. Současně byla mladá posádka nejlepší mezi nováčky za volantem „erpětky“.

„Asi se budu opakovat, ale na Valašce se nám podařilo splnit více méně vše, co jsme si před závodem stanovili. Cílem bylo hlavně sžívat se nadále s novým autem, v rozumném tempu absolvovat plnou porci kilometrů a sbírat zkušenosti. Byl to pro nás vlastně další test, tentokrát však v ostrém režimu.

Pokud na klasickém testu jezdíte na tříkilometrovém úseku tam a zpět, je to v mnoha ohledech jednodušší. Brzy naleznete brzdné body, ideální stopu, a málo co vás může překvapit. Na soutěži je ale každá rychlostní zkouška jiná, každý průjezd odlišný. Podmínky na trati se mnohdy mění s průjezdem každého vozu a pak je to mnohem více o improvizaci. Necelých sto osmdesát kilometrů rychlostních zkoušek nás hodně posunulo. Sám na sobě pociťuji velký rozdíl, především v jistotě ovládání Fabie R5.

Každý kilometr je znát,“ hodnotí Filip průběh soutěže a dodává: „Po celý víkend jsme nastavení vozu i volbu pneumatik podřizovali bezpečné a čitelné jízdě. Osmé místo v cíli proto považujeme ve zdejší konkurenci za kvalitní výsledek. Nyní zůstáváme na Moravě a čeká nás důkladný rozbor celého závodu. Z absolvovaných kilometrů chceme vytěžit maximum informací, které by nás v dalších podnicích mohly posunout výše, zhodnotil soutěž Filip Mareš.




PR 28.3.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar