Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Evropský autokros se představí v Nové Pace

V tradičním termínu, na přelomu června a července se ve Štikovské rokli u Nové Paky uskuteční již po dvaatřicáté závod Mistrovství Evropy v autokrosu. Divácky velice atraktivní a jezdecky přitažlivá trať uvítá více jak sto jezdců ze dvaceti zemí Evropy.

Z absolutní špičky všech vypsaných kategorií nebude chybět nikdo. Podle posledních informací organizátoři Autoklubu Nová Paka zaregistrovali sto deset jezdců. V seznamu nechybí přihlášky Hoška, Hinnenkampa, Alberse, Calleghana, Musila, Káraie, Giarolla, Bartoše, Brožka, Turka, Stubbeho, Tafaniho nebo Lagodného. Domácí fanoušky samozřejmě nejvíc potěší start Václava Fejfara a Ivany Kuželové – oba budou na start stoprocentně připraveni. A stejně tak připraveni budou i organizátoři – závěrečné přípravy již finišují, pro účastníky budou připravena dvě depa, velká péče bude opět věnována kvalitě trati, která je hlavní devízou novopackého závodu.
Vrcholný motoristický podnik v regionu začne již v pátek 29. června administrativními a technickými přejímkami. V sobotu 30. června zahájí závody od 9 h volnými tréninky. Na ně naváží od 11 h tréninky měřené a první závodní den vyvrcholí první sérií rozjížděk v 16 hodin.
Nedělní program zahájí druhé série rozjížděk od 9.30 h. Důstojný průběh má vždy ve Štikovské rokli slavnostní představení jezdců, které začne v půl dvanácté. Postavení do finálových jízd určí třetí série rozjížděk od 12:45 hodin. Nejzajímavější částí programu jsou finálové jízdy, a ty začnou v neděli v 15:15. Příznivce autokrosu opět potěší velice kvalitní program, který tentokrát představí vedle statistických tabulek v krátkých medailoncích hned několik úspěšných závodníků a zavzpomíná na „evropské roky“ 1978 a 1979. Nebude chybět ani řada historických fotografií.

Průběžné pořadí

Touring Cars

1.KaraiŠkoda Fabia69
2. FejfarŠkoda Fabia61
3. BrožekFord Focus47
4.KorschurovFord Fiesta47
5.GreguškaMitsubishi Lancer44



Super Buggy
1.Stubbe67
2.Bartoš53
3.Hinnenkamp52
4.Turek44
5.Keřka38



Buggy 1600
1.Lagodny63
2.Anacleto48
3.Meinzel43
4.Buddelmeyer41
5.Musil41



Pavel Vydra, 26.6.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar