Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Edda cup do vrchu pokračuje v Telnici

Další závod Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu – Edda cupu se uskuteční 17. a 18. května v Telnici, kam se vrací po přestávce s předpokladem zajímavých závodů. Závody se budou konat na trati dlouhou 2,8 km s převýšením 204 metrů ze Zadní Telnice – směr Petrovice.

Pořadatelé očekávají kolem osmdesátky závodníků ve třech vypisovaných kategoriích pro produkční vozy, závodní speciály a historické závodní automobily do r. v. 1985.
V sobotu i v neděli budou závody probíhat podle stejného harmonogramu. V půl deváté startuje první ze dvou tréninkových jízd. Trénink vyplní dopolední část programu. Po polední přestávce odstartuje vlastní závod sestávající ze dvou závodních jízd. Do té první odstartuje první jezdec ve 12:30 a po jejím skončení plynule navazuje druhá závodní jízda. Po ukončení závodních jízd dojde v prostoru depa k dekorování vítězů jednotlivých vypsaných tříd.
V zájmu bezpečnosti závodníků a diváků organizátoři kolem trati vytyčují divácké prostory, z kterých lze dění na trati sledovat. Potenciálně nebezpečná místa jsou označena jako zakázaná, v nich se nesmí nikdo zdržovat. Pořadatelé prosí všechny případné diváky, aby se při sledování napínavého dění na trati řídili zdravým rozumem, chovali se ukázněně i s ohledem na přírodu a plně respektovali pokyny traťových pořadatelů, jen tak budou moci závody proběhnout ke spokojenosti všech.
Vstup na závody je zdarma, rovněž zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou Edda cupu s informacemi o celém mistrovství, jeho závodnících a tratích. Podrobnější informace o závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti o Edda cupu mohou zájemci nalézt na www.edda.cz/mscrdovrchu.


J.Malík
16.5.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar