Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Edda Cup do vrchu na Kozákově

V sobotu 19. září se na Kozákově uskuteční další závod ze seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. V srdci Českého ráje se sejdou závodníci na předposledním letošním závodě, a tak vrcholící boj o tituly ve všech třídách, slibuje napínavé sportovní zápolení.

Velké souboje slibuje např. třída produkčních šestnáctistovek, kde budou na startu všichni favorité, T. Omelka, L. Krotil, A. Široký, R. Pecina. V nejsilnějších produkčních vozech se všichni těší na duel M. Lva na Subaru s J. Hákem na Mitsubishi. V závodních speciálech bude zajímavé sledovat souboj M. Černého a P. Šebesty. V nejsilnějších závodních speciálech se opět střetnou: T. Košek, T. Kučera, L. Kubíček.

Třetinu startovního pole tvoří historické závodní automobily, např. špičkoví závodníci na škodovkách j. Vosmek a J. Srnský jr., a už jistý mistr třídy a nejlépe umístěný historik v absolutním pořadí I. Král s VW Golf.


Závody se konají na trati Záhoří – Kozákov. Trať měří 2700 metrů a jezdci zdolají převýšení 260 metrů.

Program závodu začíná v sobotu v půl deváté první ze dvou tréninkových jízd. Po jejich skončení a polední přestávce v půl jedné odstartuje první závodní vůz do první závodní jízdy. Závod sestává ze dvou závodních jízd, které na sebe plynule navazují. Zhruba do hodiny po dojetí posledního vozu cílem dojde v prostoru depa ke slavnostnímu vyhlášení a předání pohárů nejrychlejším v jednotlivých třídách. Harmonogram závodu se může podle průběhu operativně měnit.

Pro diváky budou z důvodu bezpečnosti vyhrazeny prostory, mimo nichž se nesmí v průběhu závodu nikdo zdržovat. Pořadatelé i jezdci prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu.



J.Malík 16.9.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar