Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Driving Day & PlechCup v Sosnové

Autodrom Sosnová v sobotu 30.srpna přivítá nadšené řidiče. Proběhne tu Driving Day – den volných okruhových jízd, spojených s koučinkem a závody levných vozů PlechCup 2014. Akce nabídne začínajícím i pokročilým řidičům možnost pobavit se a u toho vypilovat své řidičské schopnosti.

M.Semerád

M.Semerád

PlechCup 2014 navíc představuje příležitost zazávodit si i pro ty, kteří si účast v klasických automobilových závodech nemohou dovolit. „Autíčkář.cz i Driving Academy cílí na ty, pro které není řízení jen způsobem přepravy, ale koníčkem nebo přímo vášní. Na společném podniku Driving Day chceme nabídnout možnost zažít okruhové závodění, včetně jízd se závodními instruktory a skutečného závodu“, říká Vojtěch Dobeš, šéfredaktor magazínu Autíčkář.cz.

"Driving Day má být především způsobem, jak si užít zábavnou sobotu s rychlými auty. V pozadí se ale skrývá víc než jen zábava – okruhové ježdění je skvělou příležitostí vyzkoušet si vlastní limity i limity svého vozu, a stát se lepším a bezpečnějším řidičem. K tomu může napomoci i dopolední kropení dráhy pro účely nácviku jízdy řízeným smykem, zapůjčení laptimerů Qstarz k tréninku a na závěr měřená kola profi časomírou pro soutěživější povahy", dodává Martin Semerád, automobilový závodník a zakladatel Driving Academy.

V tom budou účastníkům pomáhat i instruktoři Driving Academy, Jan Charouz (F1) a Martin Semerád (WRC) a Martin Mašek (Drift), kteří budou v průběhu dne poskytovat bezplatné lekce okruhové jízdy. Pro řidiče, kteří si chtějí vyzkoušet skutečné sportovní náčiní, bude k dispozici také pronájem speciálů od Driving Academy – na okruhu bude připraven rallye speciál Mitsubishi Lancer Evo IX, okruhový Ford Fiesta CUP a BMW E30 upravené pro závody v driftech.


PlechCup – závodění za pár korun

Zkusit si automobilové závody na vlastní kůži je snem snad každého motoristického nadšence. Většina však zůstane právě jen u snů – závodění nepatří zrovna mezi finančně dostupné koníčky. Proto redakce magazínu Autíčkář.cz přišla se seriálem závodů PlechCup. Ten je inspirován americkou sérií 24h LeMons a je založen na jednoduché premise: nejlepší cestou, jak udržet náklady na závodění na dostupné úrovni, je omezit samotnou cenu závodních speciálů. Zatímco americké 24h LeMons je vyhrazeno pro vozy s pořizovací cenou do 500,- USD, u českého PlechCupu byla zvolena hranice 15 000 Kč.

Splnění základní podmínky lze dokázat kupní smlouvou nebo prohlášením majitele – v takovém případě záleží na rozhodnutí pořadatele závodu, jestli bude takové tvrzení považovat za realistické. Závodníci se však o způsobilosti svého vozu mohou s pořadatelem (redakcí) poradit předem, aby nedošlo ke komplikacím na místě.

Kromě pořizovací ceny a technické způsobilosti (aniž by však bylo nutné mít vůz přihlášený k provozu v ČR) se na automobil nekladou žádné požadavky ani omezení. Vzhledem k tomu, že se závodí formou měřených jízd, není nezbytné bezpečnostní vybavení jako závodní sedačka nebo rám, i když se samozřejmě doporučuje použití helmy.

Na trati tak proti sobě mohou stát automobily nejrůznějšího stáří, velikosti i výkonu motoru – v předcházejících kolech PlechCupu se tak ve startovním poli objevily vozy od Škody Felicia až po americký Ford Thunderbird.

Ceny

1 200 Kč / vůz / den – registrace a platba předem
1 500 Kč / vůz / den – na místě
1 000 Kč / vůz / den – klubová nabídka pro min. 10 vozů (domluva přes mail nebo telefon)
200 Kč / 10min blok
300 Kč / vůz / Timeattack





Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar