Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën na Rally Bohemia - pohár, show car a simulátor

Citroën Racing Trophy CZ 2012 se přehupuje do druhé poloviny. Čtvrtým podnikem kalendáře je Rally Bohemia. Výčet účastníků CRT CZ tentokrát nabízí nejen kvalitu, ale také kvantitu. Mezi přihlášenými lze najít čtyři vozy Citroën DS3 R3T a čtyři speciály Citroën C2 R2 MAX.

Mimo pohárovou klasifikaci se představí i další čtyři vozy francouzské značky, včetně jednoho Citroënu C2 Super 1600. Atraktivitou pro diváky v servisní zóně bude v zázemí značky Citroën show car a simulátor DS3 WRC.
Třída 5, do které jsou zařazeny vozy Citroën DS3 R3T, nabídne konfrontaci českých a polských jezdců. Egon Smékal i leader českého šampionátu mezi vozy s jednou poháněnou nápravou Jan Černý budou hájit domácí barvy, proti nim se postaví Szymon Kornicki a Radoslaw Raczkowski.
Výborný výsledek z předchozích závodů se bude i zde snažit obhájit Jan Černý, kterého naviguje Pavel Kohout. Egon Smékal s Monikou Hýbnerovou se budou snažit pokořit smolnou sérii tří výpadků v řadě z posledních závodů. Na Bohemii, ani na českých tratích, nebudou žádnými nováčky Szymon Kornicki a jeho spolujezdec Robert Hundla (mj. startuje s Grzybem).
Slibná konkurence se sejde i ve třídě 6. Jediný český reprezentant Petr Křížek s vozem Citroën C2 R2 MAX odstartuje do svého třetího letošního závodu s nadějí, že na rozdíl od předchozích závodů jej technika tentokrát nezradí. Zbytek účastníků CRT CZ se přihlásil z Polska. Jezdci Rafal Janczak a Slawomir Ogryzek už v Česku rovněž startovali, nováčkem bude Tomasz Zerebecki.
Barvy Citroënu navíc budou při Rally Bohemia rovněž hájit Michal Srb (C2 R2), Dán Simon Larsen (C2 R2 MAX) a Polák Grzegorz Pendyk (C2 R2). Zajímavý speciál Citroën C2 Super 1600 představí Miloš Vágner.
„Na soutěž se nesmírně těším, Bohemia potvrdila naše předpoklady. Celkový počet vozů Citroen dosáhl čísla 12, v rámci CRT se představí 8 vozů. Jen mě mrzí, že počet vozů C2 R2 MAX zachraňují jezdci z Polska. V Česku je spousta vozů této specifikace, ale domácí jezdci se na Bohemii nepřihlásili.“, popisuje promotér CRT CZ Tomáš Pletka.

„Ve spolupráci se společností Citroën ČR se podařilo pro Rally Bohemia zajistit repliku továrního speciálu Citroën DS3 WRC. Dalším zpestřením návštěvy servisního zázemí CRT CZ se může stát simulátor DS3 WRC, v němž bude řidič sedět jako v kokpitu soutěžního speciálu. Návštěvníkům budeme rozdávat i silikonové náramky s logem CRT CZ, už samozřejmostí bude možnost vychutnat si v servisu na letišti v Hoškovicích výbornou kávu Dallmayr. Novinkou bude možnost zakoupit si originální oblečení Citroënu Racing a soutěž o hodnotné ceny, včetně VIP vstupenky na příští závod CRT CZ. Laťku jsme posunuli zase o trochu výše a tímto zveme všechny příznivce k návštěvě našeho zázemí,“ dodává Tomáš Pletka.



JL, 13.7.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar