Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën Trophy skončil na Rally Příbram

Rally Příbram skončila pro domácí posádku Jan Černý – Pavel Kohout senzační pátou příčkou absolutně a vítězstvím v klasifikaci vozů s jednou poháněnou nápravou. V rámci Citroën Racing Trophy CZ získala finanční prémii čtyři tisíce euro.

Jan Černý vstoupil do domácího závodu jako z partesu a brzy naznačil svým konkurentům, že v okolí Příbrami nemohou pomýšlet na jeho skalp. Už v polovině první etapy měl více než minutový náskok na nejbližší konkurenty a celkově se pohyboval v druhé polovině elitní desítky. V dalším průběhu tempo stupňoval a i v krušných podmínkách druhé etapy proti silnějším čtyřkolkám nezaostával.
„Rally Příbram vyšla na jedničku. Jeli jsme naplno a uvolněně, bez nějaké taktiky, soutěž jsme si užívali. Jen v sobotu nás trochu zpomalil problém s prodřenou hadicí od posilovače řízení, jinak DS3 fungovala skvěle a dovedla nás k nejlepšímu výsledku v absolutní klasifikaci v sezoně,“ komentoval příbramský výsledek Jan Černý. V rámci finále Citroën Racing Trophy zamíří Jan Černý s navigátorem Pavlem Kohoutem na konci listopadu na francouzskou Rallye du Var.
Parádně vstoupili do soutěže i Egon Smékal s Monikou Hýbnerovou s dalším Citroënem DS3 R3T. Na úvodní zkoušce soutěže zajeli desátý čas absolutně, pouhé 1,3 s za Černým. Bohužel v druhém testu jejich žlutozelený vůz krátce po startu vyletěl z trati a zlínská dvojice odstoupila. Antonín Matys s Alešem Vaněčkem se v těchto fázích závodu drželi pod stupni vítězů ve třídě 5 a na jejich umístění se do konce závodu nic nezměnilo. Čtvrtá příčka je při jejich druhém vystoupení s DS3 R3T ve dvoudenních závodech příslibem do nadcházející sezony.

Ve třídě 6 „vypálila rybník“ české konkurenci polská dvojice Rafal Janczak – Michal Grudzinski. Už mnohokrát naznačila svou rychlost, ale mnohokrát také se svým vozem C2 R2 MAX havarovala. Tentokrát nechybovala, v závěru závodu využila těžkých podmínek ve svůj prospěch a z Příbrami si odvezl poháry za prvenství ve třídě. Naopak na špičku třídy tentokrát nestačil Petr Křížek, kterého na příbramské soutěži navigovala Hana Křížková. To se změnilo až ve druhé etapě, ve které se několikrát dostal mezi nejrychlejší a v desátém testu dokonce zvítězil.


JL, 11.10.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar