Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën Trophy před Krumlovem

Citroën Racing Trophy CZ pokračuje o tomto víkendu na Rallye Český Krumlov. Tady budou v rámci domácího šampionátu bojovat o body také posádky s vozy Citroën DS3 R3T a Citroën C2 R2 MAX. O pohárové body a finanční prémie se popere pět dvojic s vozy francouzské značky.

Hlavní pozornost ve třídě 5 bude soustředěna na dva vozy Citroën DS3 R3T v rukou Jana Černého a Egona Smékala. Oba patřili v úvodních podnicích mezi nejrychlejší. Jan Černý s Pavlem Kohoutem i přes neúčast na Šumavě (ve stejném termínu zvítězili ve dvoukolkách v Rally 1000 Miglia v Itálii) nadále vévodí průběžné klasifikaci vozů s jednou poháněnou nápravou. Černý s Kohoutem sestavili vlastní tým a od Krumlova pojedou s vozem Citroën DS3 R3T v nových barvách.
Druhou „déestrojku“ povede zlínská dvojice Egon Smékal – Monika Hýbnerová. Na Valašce vstoupili do sezony na třetím místě, na Šumavě bohužel havarovali a výrazně poškodili svůj speciál. „Na autě jsme začali pracovat ihned po Šumavě a i díky větší pauze mezi oběma soutěžemi se nám podařilo opravu Citroënu DS3 R3T včas zvládnout. Auto jsme už otestovali a vypadá to, že vše zdárně funguje. Až na pár maličkostí, které jsme doladili při testu na místě, se žádná další závada zatím neprojevila. Určitě chci tímto poděkovat všem lidem, kteří se na tak rozsáhlé opravě vozu podíleli a časově nám vyšli vstříc. Také chci poděkovat našim mechanikům Sparrow Teamu, kteří strávili hodně volného času a i nocí opravou, " popsal Egon Smékal.
Další účastníci CRT CZ 2012 pojedou s vozy Citroën C2 R2 MAX o vavříny ve třídě 6. Polák Rafal Janczak na Valašce havaroval a v Česku má co napravovat. Další dva piloti – Petr Křížek a Pavel Přibyl - vstoupí do klasifikace CRT CZ až na jihočeských tratích. Přibyl se objevil už na Šumavě, kde obsadil druhé místo ve třídě 6.
„Jako rodák z Plzně jsem si nechtěl nechat Šumavu ujít, navíc jsem tam nikdy v minulosti nestartoval. Je to soutěž blízko mého domova, proto jsem neřešil, zda je nebo není v kalendáři CRT. Bohužel dlouhá pauza byla hodně znát. Po pátku jsem chtěl jet domů, moc se nám nedařilo. V sobotu jsme si naštěstí vše vynahradili. A proto doufám, že se v Českém Krumlově už budu za volantem cítit mnohem lépe," doufá Pavel Přibyl.
„Citroën Racing Trophy sice bude v Českém Krumlově postrádat kvantitu, ale nikoliv kvalitu. Očekávám, že značka Citroën bude míchat kartami na čele dvoukolek, resp. ve třídách 5 i 6. Jsem rád i za účast staronových tváří Petra Křížka a Pavla Přibyla. Polské pozice bude hájit pouze Rafal Janczak, další piloti se na české tratě vrátí až při mladoboleslavské Rally Bohemia.
Fanoušky Citroën Racing Trophy si opět dovoluji pozvat do pohárového zázemí, které bude umístěno v servisní zóně na výstavišti v Českých Budějovicích. Kromě chutné kávy Dallmayr si tam budou moci vyzvednout i další číslo CRT Rallylife.cz Journalu nebo vyzkoušet simulátor RBR s vozy Citroën. Dále mě těší, že mohu představit nového mediálního partnera CRT CZ, kterým se stala televizní stanice Sport5“» okomentoval předstartovní stav promotér CRT CZ Tomáš Pletka, jenž na začátku května úspěšně pokořil závod IRC Tour de Corse.

Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 25. května v 16 hodin superspeciálkou na českobudějovickém výstavišti. Trať soutěže měří 549,44 km, posádky budou bojovat o sekundy na 14 rychlostních zkouškách (178,70 km).


JL, 24.5.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar