Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën Trophy na Barum Czech Rally

Na startu zlínské soutěže se v rámci pátého závodu Citroën Racing Trophy CZ 2012 představí pět vozů Citroën DS3 R3T a stejný počet staršího modelu C2 R2 MAX. Celkový počet účastníků s vozem Citroën se vyšplhá na patnáct.

Bohužel v rámci přímé konfrontace jezdců nedojde k duelu už jistého domácího šampiona dvoukolek Jana Černého a průběžného lídra IRC Harryho Hunta, který se po vítězství v San Marinu a vzhledem k silné konkurenci vozů z jednou poháněnou nápravou na českých tratích Barumky nezúčastní.

Průběžné pořadí IRC 2WD Cup: 1. Hunt (Citroën DS3) 76, 2. Consani 50, 3. Kangur 33

Právě Jan Černý s navigátorem Pavlem Kohoutem (Citroën DS3 R3T) budou hlavními želízky francouzské značky v bitvě na čele dvoukolek a ve třídě 5. Černý navíc ještě nebyl letos v Česku poražen a vítězně skončila i jeho příprava na sprintrally v Pačejově. Znalost domácích tratí bude chtít rovněž zužitkovat zlínská dvojice Egon Smékal – Monika Hýbnerová, zkušenosti s barumkou ještě za volantem „cé-dvojky“ má i Polák Szymon Kornicki.
Antonín Matys s Alešem Vaněčkem se do CRT CZ vrací po téměř dvouleté pauze. V rámci testovacího startu v Pačejově havarovali, ale pro Barum rally bude vůz z dílen Gekonu Racing už v plné kondici. Posledním registrovaným účastníkem CRT s modelem DS3 bude ve Zlíně Švýcar Francesco Parli (navigátorka Tania Canton).
Ve třídě 6, ve které jsou klasifikovány vozy Citroën C2 R2 MAX, je nadvláda zahraničních účastníků mnohem výraznější. Jedinými českými zástupci s registrací v rámci CRT CZ budou Marcel Svačina s Ivem Vybíralem. Do Česka se opět vrací Polák Rafal Janczak, Rumun Vlad Cosma (omluvil se) a bulharský rodinný tandem Tihomir Stratiev a Ekaterina Stratieva.
Mimo pohárová pravidla CRT CZ se s vozy Citroën objeví i další posádky. Úspěšný speciál Citroën C2 S1600 představí ve Zlíně Miloš Vágner, jezdci Tomasz Gryc, Michal Srb, Kornel Lukács a Dmitri Yakimakho pojedou s „cé-dvojkami“.
„Barum rally je prestižním podnikem doma i v zahraničí. Jsem rád, že počet citroënů na startu výrazně přesáhnul desítku. Věřím, že řada z nich se popere i o finanční prémie v rámci CRT, i když vím, jak silná konkurence se v jednotlivých třídách na startu schází. I vzhledem k délce rychlostních zkoušek, možným komplikacím s počasím, nebude barumka pro nikoho procházkou růžovým sadem,“ říká promotér CRT CT Tomáš Pletka.
„Fanoušky Citroën Racing Trophy si opět dovolujeme pozvat do pohárového zázemí, které bude umístěno v servisní zóně v Otrokovicích. Kromě chutné kávy Dallmayr pro ně bude už tradičně připraveno další číslo CRT Rallylife.cz Journal , partnerské časopisy Rally a Svět motorů nebo soutěž o ceny s logem Citroën, » doplňuje Pletka.


JL, 31.8.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar