Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën Trophy CZ 2015 startuje s osmi vozy

Značkový pohár Citroën Total Michelin Trophy CZ 2015 se letos konečně představí veřejnosti. Po vynechání úvodní soutěže bude prvním ostrým startem Rallye Český Krumlov. Na startu se objeví osm vozů francouzské značky, které budou bojovat o cílové odměny partnerů projektu.

Značkový pohár Citroën vstoupí tak do svého sedmého ročníku. Uskuteční se při pěti závodech MČR 2015. Při Rallye Český Krumlov, Rally Bohemia a Barum rally bude pohár CTM Trophy CZ doprovázet i tradiční zázemí.
Výraznou novinkou je skutečnost, že jeho klasifikace je otevřena hned pro čtyři speciály francouzské značky - DS3 R5 (tř. 2), DS3 R3T MAX (tř. 5), DS3 R3T, C2 R2 MAX (tř. 6), DS3 R1B (tř. 9). A ve všech zmíněných třídách budou v Českém Krumlově posádky ve výrazných červených kombinézách Citroën Racing.

Samozřejmě do bojů o nejvyšší pozice se bude moci zapojit hlavně model DS3 R5, který bude ve své druhé sezoně pilotovat Miroslav Jakeš, který obhajuje druhé místo z loňska. Gemini Clinic Rally Team však vstoupil do sezony na druhé pozici i na Rally Šumava zásluhou Francouze Bryana Bouffiera.

Svědkem zajímavé premiéry v rámci značkového poháru CTM Trophy 2015 bude i třída 5. Zatímco úřadující šampion „dvoukolek“ Egon Smékal zůstal věrný verzi DS3 R3T, jeho konkurent Ondřej Bisaha se objeví za volantem specifikace R3T MAX. A Bisaha už při úvodním podniku RSS naznačil, že dokáže být s tímto autem hodně rychlý.
Nejpočetněji bude značka Citroën zastoupena ve třídě 6 (4 vozy). Model C2 R2 MAX totiž stále zůstává na českých tratích kvantitativně nepřekonán novějšími modely Citroënu Racing. Marcel Svačina, Lukáš Pondělíček, Tomáš Guryča a Vratko Kubík jsou zárukou, že se „cé dvojky“ budou v této objemové třídě pohybovat hodně vysoko.
V tomto výčtu však nesmíme zapomenout na reprezentantku Dámského poháru Barboru Holickou. Bára zůstala věrná Citroënu DS3 R1 (tř. 9), po jejím boku se stejně jako na Šumavě objeví Veronika Římalová.

„Pro účastníky poháru jsme zvolili výjimečně nízké startovné 2500 Kč (bez DPH) a počet přihlášených na Český Krumlov je toho odrazem. Cílové odměny, které jsme připravili ve spolupráci s našimi partnery, jsou natolik atraktivní, že se o ně stojí na jednotlivých závodech poprat. A ostatně kdo by nechtěl, za celkové výsledky sezony, získat zdarma na pár měsíců klíče od oblíbené ´déestrojky´ v podání motoru 1.6 THP nebo si zajistit hodnotný šek na závodní díly Citroën?,“ přemítá jednatel promotéra poháru Gekonu Racing Tomáš Pletka.

Kromě možnosti získat cílové odměny za umístění bude mít každý z účastníků možnost v Českém Krumlově využít VIP zázemí s chutným cateringem, výbornou kávou Dallmayr i nabídkou nápojů pivovaru Rohozec.

V rámci mediální prezentace CTM Trophy 2015 budou pro fanoušky volně k získání tradiční Rally noviny, které bude roznášet i letos nepřehlédnutelný panáček Michelin. V nich se objeví kromě mapy a časového harmonogramu i mnoho zajímavého čtení o aktivitách Citroënu Racing. Promotér však nezapomíná ani na děti, pro které bude připraven dětský koutek s drobnými dárky a dětské auto All4car. Součástí zázemí bude i letos rally simulátor se světovými a českými tratěmi.

„Jsem velmi rád, že jsme udrželi pohár vozů Citroën v Česku na vysoké úrovni a díky podpoře a spolupráci s našimi partnery budou francouzské vozy nadále i tuto sedmou sezonu na českých tratích hojně zastoupeny. Všem patří obrovský dík. Jen díky tomu mohu všechny fanoušky opět pozvat mezi nás, do zázemí Citroën Total Michelin Trophy CZ. Nyní na Výstavišti v Českých Budějovicích a následně i při dalších dvou nejprestižnějších českých závodech,“ uzavírá předsezonní úvahy Tomáš Pletka.

Případní další zájemci o účast v CTM Trophy CZ 2015 najdou pravidla i přihlášku na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz a www.gekonracing.cz



KP
21.5.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar