Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën 2013 - Hirvonen, Sordo a Loeb

Partnerství mezi Citroën Racing a Abú Dhabíu, získává konkrétní formu v prezentaci programů na sezónu 2013. Tým Citroën Total Abú Dhabí World Rally Team, přihlášený do mistrovství světa, se bude opírat o posádky: Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen, Dani Sordo / Carlos del Barrio a Sébastien Loeb / Daniel Elena.

Pláž Monte Carlo Beach, místo jako z ráje, které bylo vybráno pro představení programů týmu Citroën Racing pro rok 2013, a start Rallye Monte Carlo dělí 6 000 km a o něco více než měsíc. Přesněji řečeno čtyřicet dnů, které má tým na dokončení přípravy sezóny plné novinek. Nejviditelnější změnou je příchod Abú Dhabí jako hlavního partnera osminásobného mistra světa v rally.
Ředitel týmu Citroën Racing Yves Matton zdůraznil: „Na navázání spolupráce s tak prestižním a dynamickým partnerem, jako je Abú Dhabí, jsme velice hrdí. Abú Dhabí bude stejně jako náš dlouhodobý partner Total viditelný na všech programech roku 2013: nejen při závodech, kterých se účastní týmy přihlášené do WRC a do MERC (Middle East Rally Championship – Mistrovství Středního východu v rally), ale také během závodů Citroën Racing Trophy, které se konají v hlavních evropských zemích. Společně s týmem Abú Dahbí Racing máme také v úmyslu vytvořit program pro piloty rally.“
Oficiální tým, který získal osmkrát titul mistra světa v rally – z toho v letech 2008–2012 pětkrát za sebou – ponese oficiální název Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team. Všech třinácti závodů se zúčastní tři vozy. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen zasednou za volant vozu DS3 WRC č. 2 a budou bojovat o titul v Poháru pilotů.
Druhý vůz DS3 WRC, který je nominován do boje o titul v Poháru konstruktérů, bude při třech z pěti rally svěřen Sébastienu Loebovi a Danielu Elenovi. „Sezónu zahájíme v Monte Carlu a zúčastníme se i švédského svátku, protože to je rally, kterou mám velkou chuť vyhrát. Navíc si pochopitelně nemůžu nechat ujít francouzskou rally,“ oznámil Sébastien Loeb. Do týmu Citroënu se vrací Dani Sordo a Carlos del Barrio, kteří se zúčastní minimálně jedenácti závodů a na start se postaví vždy v případě absence posádky Loeb / Elena.
Nováčkem v týmu bude Khalid Al-Qassimi, který sezónu zahájí ve Švédsku a zúčastní se osmi rally WRC. Závodník ze Spojených arabských emirátů se bude rovněž snažit získat další titul v Mistrovství Středního východu. Bude řídit Citroën DS3 RRC v barvách týmu Abú Dhabí Citroën World Rally Team.
Mistrovství Středního východu poskytne rovněž možnost získat cennou zkušenost za volantem Citroënu DS3 R3 dvěma mladým pilotům. Ti budou vybráni pří kvalifikačních jízdách 7. – 9. prosince 2012 na okruhu Yas Marina.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar