Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Černý s Peugeotem 208 R2 připravený na bohemii

Trať dlouhá skoro sedm set kilometrů čeká na posádku týmu Peugeot Černý Racing při 40. Rally Bohemia. Jejich Peugeot 208 R2 odstartuje se startovním číslem 2 a stejná, tedy druhá pozice posádce Černý – Kohout aktuálně náleží v hodnocení kategorie 2 WD i v hodnocení domácího šampionátu.

„Rally Bohemia má asi nejtechničtější tratě v českém mistrovství a nejvíce se tak podobá zahraničním světovým či evropským asfaltovým rallye. Charakter trati je hodně kopcovitý s množstvím zatáček. To je dobré pro náš Peugeot, kterému díky skvělému podvozku více vyhovují právě technicky náročné tratě,“ říká o Rally Bohemia Jan Černý.

Týmový Peugeot 208 R2 prošel po předchozí Rally Hustopeče celkovou údržbou a funkčnost vozu si posádka ověřila při krátkém testu nedaleko Příbrami. „Neměnili jsme nijak nastavení, které se nám při předchozích soutěžích osvědčilo. Zasáhneme do něj až podle aktuální situace a hlavně podle počasí,“ vysvětluje nastavení vozu Jan Černý a dodává: „Naším cílem je bojovat o pozici mezi nejrychlejšími dvoukolkami. Soupeři z domácího mistrovství jsou hodně silní.“

Rally Bohemia odstartuje v pátek 12. července v 18:00 a hned zamíří na městskou rychlostní zkoušku v Mladé Boleslavi. „Městskou rychlostní zkoušku beru jako každou jinou. V rozpisu je nutné mít poznamenaná místa, kde je možné udělat defekt například o obrubník, ale to stejné platí i pro jiné rychlostní zkoušky. Pro městské divácké RZ je charakteristické, že je tady množství diváků a to se mi líbí. Rallye je krásný a populární sport a měl by se lidem ukazovat a představovat. Těším se i do Sosnové, kterou mám v paměti hlavně ze Setkání mistrů s vozem WRC. Tato rychlostní zkouška je jako poděkování divákům a věřím, že je dokážeme pobavit i na jiných měřených úsecích. Prosím ale všechny o dodržování bezpečnostních pravidel,“ uzavírá Jan Černý.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar