Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Blomqvist opět potěšil diváky

Jänner Rallye je pro Stiga Blomqvista v posledních několika letech obvykle jedinou klasickou soutěží, kterou v sezóně absolvuje. Ale to neznamená, že jinak sedí doma a užívá si soutěžáckého důchodu. Dalším plánem je účast na East African Safari Classic s Porsche 911 na sklonku letošního roku.

Opožděný vánoční dárek ale dostal jeden muž, který není do rallyesportu zapojen. Zde je jeden příběh: Protože Stiga Blomqvista, mistra světa v rallye 1984, před začátkem rallye trápily silné bolesti zubů, dostal se do freistadtské praxe dr. Uda Gradeneggera, který ho potíží zbavil. V cíli pak obsadil pěkné dvanácté místo a druhé ve třídě.
Poděkováním za to, ale také jakousi švédskou „odvetou za strach na zubařském křesle“ bylo, že zubař se směl posadit na sedadlo spolujezdce ve voze bývalého mistra světa a s určitě ne bezzubým Blomqvistem absolvovat testovací rychlostní zkoušku. „Jsem veliký fanoušek motoristického sportu“, zářil lékař po této zcela nevšední odměně. „Pro mne to byl absolutně neuvěřitelný a nezapomenutelný zážitek.“
Naopak mnohem méně rozzářené obličeje bylo vidět v táboře Hermanna Gassnera, který také připravil Mitsubishi Lancer pro švédskou legendu. Čtyřnásobnému německému mistrovi v rallye a trojnásobnému vítězi Mitropacupu neumožnili techničtí komisaři po kontrole jeho vozu Mitsubishi Evo X start. Podobně dopadl i Marcel Tuček.
„V současnosti už jezdím jenom pro radost. Ale vždy je potěšením se potkat se starými známými a zažít znova pocit soutěžního ducha, ačkoliv dnes již závodění neberu příliš vážně. Jsem už starší pán, ale to mě vůbec netrápí," říká legenda světových rally, dnes 66letý Stig Blomqvist, jenž svého času startoval také se Škodou Felicia Kit Car.


JL,9.1.2012



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar