Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Barum Rally - shakedown z Pohořelic do Komárova

Úvodní příležitost pro fanoušky vidět v akci soutěžní vozy Barum Czech Rally Zlín ještě před startem bude testovací rychlostní zkouška, tzv. shakedown, který se uskuteční v pátek 31. srpna z Pohořelic do Komárova.

Shakedown je divácky velmi oblíbený. V letošním roce je umístěn do Pohořelic i vzhledem k atraktivnímu diváckému místu na návsi. Každoročně zde zavítá spousta fanoušků, kteří mohou své oblíbence vidět několikrát na trati a zároveň testovací erzeta se nachází blízko servisní zóny v Otrokovicích,“ uvedl Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín. Soutěžní týmy mají poslední možnost vyzkoušet si závodní vozy na uzavřené trati rychlostní zkoušky pár hodin před ostrým startem.
Pořadatelé připravili letos klasický asfaltový úsek barumky mezi obcemi Pohořelice a Komárov. Testovací zkouška měří 4,51 km a proběhne od 8 do 13 hodin. Trať částečně využívá úsek, který se pojede v protisměru během nedělní etapy v rámci legendární zkoušky Maják. Zhruba 150 metrů po startu najdeme atraktivní divácké místo na návsi uprostřed Pohořelic s vracákem. Trať pokračuje technickým úsekem mezi domy, vozy vjedou i na betonové panely a přes obtížnou hranu se vrátí zpět na okresní vozovku. Soutěžní posádky dále prověří série náročných serpentin kolem statku Leopoldov a několik vracáků v lesním úseku u rekreačního střediska Hájenka. Letmý cíl je umístěn v úseku „u křížku“ před obcí Komárov.
Vzhledem k velkému zájmu diváků pořadatelé ve spolupráci s dopravní policií zjednosměrní provoz z křižovatky od Kvítkovic, přístup od Napajedel bude veden jako slepá ulice, obousměrný provoz bude veden pouze od obce Oldřichovice.

Vstup bude pro diváky zpoplatněn jednorázovým vstupem v částce 80 Kč nebo visačkou s názvem volný vstup.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar