Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosový šampionát ČR pokračuje v Nové Pace

Mezinárodní mistrovství České republiky v autokrosu pokračuje o tomto víkendu již třetím závodem ve známé Štikovské rokli v Nové Pace a vzhledem k více než stovce přihlášených jezdců lze očekávat pěknou podívanou. Až na pár výjimek by se měla představit kompletní naše autokrosová špička.

Největší pozornost bude na sebe poutat kategorie Super Buggy, v níž je přihlášeno patnáct jezdců včetně vítězů obou předchozích závodů Marka Stloukala a Romana Keřky. Ty bude chtít porazit určitě největší naděje našeho autokrosu Jakub Kubíček, který dojel v Rakousku třetí a v Humpolci druhý. Chybět nebude ani ve své jubilejní čtyřicáté sezoně Jaroslav Hošek, jenž v obou závodech dojel na pěkném šestém místě. K favoritům patří i David Horák nebo Petr Turek.

Ve třídě Buggy 1600 startovalo v Humpolci sedm jezdců, do Rakouska přicestovali z našich pouze Polák a Ociepka. Do Nové Paky se zatím přihlásilo šest jezdců, ale měli by přijet ještě další, aby mohli bojovat o body do domácího šampionátu. Také v této divizi někteří jezdci využijí poslední příležitosti odzkoušet své stroje před úvodním evropským závodem v německém Seelowe o týden později.

V kategorii cestovních automobilů Touring Autocross bude startovat domácí Václav Fejfar se Škodou Fabia, a jeho skalp budou chtít jistě získat otec a syn Brožkové nebo Milan a Pavel Svobodové. V Divizi 6 se očekává účast až šestnácti, v divizi 5 pak sedm jezdců včetně Dušana Horčíka, vítěze z Rakouska a Luboše Kužele s Audi Quattro, který vyhrál v Humpolci a v Rakousku byl druhý. Celkem se ve třech divizích „plechových“ vozů objeví třicet jezdců.
„V Nové Pace bych rád zahájil důstojně novou sezonu. Přes zimu jsme stavěli jedno auto do Německa, druhé repasovali do Itálie a u našeho jsme se hlavně soustředili na motor, starosti nám dělal hlavně tlak v turbu. Chceme startovat v celém mistrovství Evropy, rádi bychom také doma, ale všechno záleží na financích a také podle stavu naší škodovky,“ říká Václav Fejfar.

Závodit se bude také v kategorii Junior Buggy, Racer Buggy a kartcross.
Letošní domácí šampionát tvoří sedm závodů, odjety jsou zatím Humpolec a Fuglau a po Nové Pace budou následovat Přerov, Poříčí nad Sazávou, Sedlčany a finále pak v Dolním Bousově. A dvakrát k nám také zavítá Mistrovství Evropy – Nová Paka se jede 5. a 6.července, v Přerově 16. a 17. srpna.

Sobotní program začne tréninkovými jízdami od 11 hodin, série prvních rozjížděk začíná v 16.00 hodin. V neděli 11.května se začíná už v 8 hodin druhou a třetí sérií a finálové jízdy všech divizí začnou v 13.45 hodin. Štikovská rokle patří mezi nejtěžší autokrosové tratě, nikde jinde nenajdete převýšení 38 metrů a všechny zatáčky obráceně klopené. Z diváckého svahu vidíte takřka dvě třetiny celé tratě.



J.Lasík 6.5.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar