Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosové Setkání mistrů v Humpolci

Už tradičním zakončením autokrosové sezóny je Setkání mistrů v Humpolci. Nejinak tomu je letos a diváci budou mít možnost naposledy vidět své favority v akci před dlouhou zimní pauzou právě v RENOMIA Areně. Vedle závodů samotných připravují pořadatelé bohatý doprovodný program a po skončení závodu též Společenský večer.

Autokrosová sezóna již skončila a zbývá tradiční tečka Setkání mistrů v Humpolci. Samotný závodní program zahájí v sobotu dvacet minut před devátou ranní – oficiální měřené tréninky všech divizí. V jedenáct hodin pak jezdci změří své síly v první sérií rozjížděk, aby se po doprovodném programu znovu utkali v půl druhé.

Začátek semifinálových a finálových jízd je naplánován na 15:30. Ani tím však víkendový program končit nebude. „Stejně jako loni, také letos se po závodě uskuteční Společenský večer. Během něj budou vyhlášeny nejen výsledky Setkání mistrů, ale též letošního ročníku Poháru sponzorů všech tří divizí RacerBuggy. Chybět samozřejmě nebude ani raut a muzika, o kterou se postarají hudební duo Adéla a Sebastian a skupina AMIX. Závodem i večírkem bude provázet moderátor Petr Krejcar,“ přibližuje sobotní večerní program předseda AMK Zálesí Humpolec Josef Špaček.

Nyní ale zpět k závodu samotnému. Humpolečtí pořadatelé jsou známi tím, že se snaží závodiště RENOMIA Arena stále zvelebovat. „Nově jsme rozšířili trať mezi čtvrtým a sedmým stanovištěm. Úsek od „sedmičky“ k „osmičce“ jsme nově vymodelovali. Divácké prostory lemuje nové zábradlí, do míst stánků s občerstvením byl navezen odfrézovaný asfalt. Totéž na spodním parkovišti. Vstupné na závod je stopadesát korun, na Společenský večer třista včetně rautu,“ informuje Josef Špaček.

Pořadatelé očekávají početné a pestré startovní pole. Přihlášku obdrželi už také od letošního evropského šampióna divize TouringAutocross Otakara Výborného. „Jelikož za sebou máme velice úspěšnou sezónu, účast v Humpolci je pro nás povinností. Původně jsme zde plánovali startovat se speciálem SuperBuggy. K dohodě však nakonec nedošlo a tak pojedu s našim osvědčeným coltem, jehož design bude pozměněn. Setkání mistrů si samozřejmě chceme užít a pobavit sebe i diváky. Do auta proto instalujeme ještě sedadlo pro spolujezdce. Tím není vyloučena možnost případného svezení vylosovaných fanoušků. Humpoleckou trať i prostředí máme moc rádi a už se tam moc těšíme,“ zve příznivce pilot z Vrhavče u Klatov.

Vlastimil Resl 13.10.2015





Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar